Barış Ozan Vural, CHP Ankara 2. bölge milletvekili aday adayı

Barış Ozan Vural, CHP Ankara 2. bölge milletvekili aday adayı
25 Şubat 2015 10:45

Mesleğinde muhalif avukat olarak tanınan 1978 Ankara doğumlu olan Barış Ozan Vural; 7 Haziran milletvekilliği seçimlerinde CHP Ankara ikinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu.

 

 

Barış Ozan Vural, öğrenci temsilcisi olarak bitirdiği hukuk fakültesinin ardından, avukatlık mesleğini ve hukuki bilgisini devrimcilere, öğrencilere, derneklere, çeşitli kitle örgütlerine sunmasıyla biliniyor.

 
Uzun süre Ankara Barosu organlarında görev yapmış; Toplumla İlişkiler Merkezi Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Barolar Birliği Kurulu Başkanlığı, Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

 

 

1
En büyük insanlık suçlarından olan insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Göç Örgütü’ne danışmanlık yapmıştır.

 

2

 
CHP’nin çeşitli kademlerinde görev yaparak siyasi eğitimini parti mutfağında almıştır. Ankara Valiliği İl İnsan Hakları kurulunda CHP temsilciliği görevini yürütmüştür.

3
2011 yılındabaşladığı Altındağ İlçe Başkanlığı görevini, Ankara metropol ilçelerindeki seçimlerde, ilk çarşaf liste uygulayan örgüt başkanı olarak, 2014 Aralık ayına kadar sürdürmüştür.

 
İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olup, evlidir, Ulaş Efe Vural’ın babasıdır.

 
Mesleğindeki muhalif duruşu, güçlülere karşı ezilenlerin ve haklıların safında yer almak olarak tanımlayan B. Ozan Vural, siyasi çizgisini de parti emekçisi ve örgüt kökenli, yeni nesil genç politikacıların siyasette daha fazla yer alarak, ezilen geniş halk kitlelerin sorunlarını parlamentoya daha güçlü ve kararlı taşımak olarak tanımlıyor.

 

 

4
Parti ve ideoloji aidiyetinin önemine vurgu yapan B. Ozan Vural, gemiye sonradan binenlerin her zaman en erken inenler olduğunu da ileri sürdü.

 
Türkiye’nin mevcut siyasi konjonktürünün cesur ve kararlı çıkışlara ihtiyaç duyduğunu belirten B. Ozan Vural, bu güç ve kararlılığın ancak örgüt emekçilerinde bulunabileceğini, duyarlı CHP üyelerinin bu konudaki vicdanına güvendiğini ve kendisine ses olacak adayları parlamentoya taşıyacağına inandığını belirtti.

 

5
Örgütün bu konudaki çağrısı ve beklentisi üzerine İlçe Başkanlığından ayrılarak aday olmaya karar verdiğini belirten B. Ozan Vural, örgütün kararlı ve dik duruşunun, AKP’nin yenilmezliğine son verecek bir seçim zaferini müjdelediğini söyledi.

 

 

6