Barış köprüsü kurmak için Hakkari’ye geldiler

Barış köprüsü kurmak için Hakkari’ye geldiler
22 Ağustos 2013 16:51

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TGV) tarafından düzenlenen Barış Köprüsü Dönemsel Yaz Projesi kapsamında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 40 öğrenci, Hakkari’yi ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet ediyor.

 

 

TGV’nin projesiyle 12 günlüğüne Hakkari’ye gelen 40 üniversite öğrencisi, ziyaretlerini sürdürüyor. Proje kapsamında her gün bir esnaf ve sivil toplum örgütü temsilcisi tarafından misafir edilen öğrenciler, sokakta, lokanta ve kahvelerde vatandaşlarla sohbet edip Doğu-Batı arasında barış köprüsü oluşturuyor. Son olarak müteahhit Hasan Öztunç’un misafiri olan öğrenciler, lokantada yemek yiyip halkla bol bol sohbet etti.

 

Barış sürecinde Hakkari’ye iyi niyetle gelen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Öztunç, “Doğu-Batı arasındaki Barış Köprüsü Projesi kapsamında gelen öğrenciler bizi çok memnun etti. Hakkari halkı bu öğrencileri misafir ediyor. Halkımız bu konuda çok duyarlıdır. Biz de bize düşen ne ise yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerle yemekte bir araya gelerek ilimizin güzelliklerini anlattık. Bu öğrenciler memleketlerine gittiklerinde Hakkari halkının misafirperverliğini ve barıştan yana bir halk olduğunu anlatacak. Buranın halkı yaylalarına çıkmaya hasret kaldı. Medyanın abarttığı gibi değil. Hakkari en çok bu barış sürecine destek veren bir ilimiz. Herkes barış istiyor, huzur içinde yaşamak işitiyor. Kürtlerle ve Türkler kardeştir. Türkler Kürtsüz, Kürtler de Türksüz yaşayamaz. Hepimiz insanız. Birbirimizi sevmeliyiz. Gelen bu öğrencilerimize Hakkari’nin kötü bir yer olmadığını anlatıyoruz” diye konuştu.

 

‘AMACIMIZ BARIŞ KÖPRÜSÜ KURMAK’

 

Gezileri organize eden TGV Yönetim Kurulu Üyesi İsa Demiralp ise projenin amacının Doğu ile Batı arasında barış köprüsü kurmak olduğunu söyledi. Demiralp, “2009’dan beri bu projeyi yürütüyoruz. Öğrencilerimizi alarak Hakkari’ye geldik. Hakkari’nin iyi bir şehir olduğunu göstermek için böyle bir proje uyguladık. Bu proje sayesinde gelen öğrenciler insanlarla sohbet edip, buranın nasıl bir yer, insanların ne kadar misafirperver olduğunu anlıyorlar. Amaç toplumsal barışı pekiştirmektir” dedi.

 
Düzce Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü Öğrencisi Avşin Ayhan da Kürt ve Türklerin kardeş olduğunu belirterek, “Bu süreçte herkesin gelip buraları görmesini istiyoruz. Hakkari anlatıldığı gibi kötü bir yer değil. Dağlarıyla, insanlarıyla harika bir şehir” diye konuştu.