Banka Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

Banka Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?
11 Aralık 2019 12:17

Banka sektörü içerisinde de çalışmak isteyen kişi sayısı bir hayli fazla diyebiliriz. Ülkemizde bankalar bünyelerinde çalışmak üzere personel alımları yapabiliyor. Eğer ki sizlerde bankalarda çalışmak istiyorsanız o halde bankaların iş başvuru ilanlarını mutlaka takip etmeniz de gerekmektedir. Banka sınavları her yıl düzenli şekilde yapılmaktadır. 2020 yılı itibariyle de yeniden bir banka sınavı yapılacaktır.

 

 

Fakat burada önem arz eden konulardan birisi de sınava katılan kişilerin başarılı bir puan almaları gerekir. Bu sayede hangi bankaya müracaat etmiş olursanız başarılı olduğunuz taktirde de doğal olarak onun himayesi altında yer almaya da başlamış olacaksınız. Banka sektörü içerisinde çalışmak isteyen pek çok kişi de artık sınavlarının ne zaman yapılacağını bir an önce öğrenmek istiyor.

 

 

Çünkü ülkemizde istihdam ile sıkıntılar belli. İnsanlar kendilerine rahat edebilecekleri ve aynı zamanda da iyi para kazanabilecekleri yerler arıyorlar. Onlardan birisi olarak da karşımıza bankaların olduğunu söylemek gerekir. Bankaların eleman alım ilanları üzerinden sizlerde artık banka da çalışma hayalinizi çok rahat şekilde gerçeğe dönüştürmeye başlamış olursunuz.

 

 

Banka Sınavları Ne Zaman Yapılıyor diyen kişiler için de bu yazımızda ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmne yapacağız. Bu sayede sizlerde bankaların personel alım ilan tarihlerini kaçırmamış olursunuz. Sınav tarihi gelmeden de bankaların resmi adresi üzerinden de sorunsuz bir şekilde takiplerinizi yapabilirsiniz.

 

 

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılır?

 

 

Bankada çalışma adına da birden farklı pozisyon bulunuyor. Doğal olarak bankanın hangi konuda personele ihtiyacı varsa da ihtiyaç duymuş olduğu pozisyonu ilanında belirtiyor. Dolayısıyla bankaların ihtiyaç duymuş oldukları pozisyonlarda çalışmak adına başvurularınızı da yapabilirsiniz.  Bu pozisyonlardan size uygun olanına başvurarak şansınızı değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Öyle ki bankalar bazı zamanlar kendi adresleri üzerinden duyururken bazı zamanlarda da ilgili kariyer sayfalarında da alımları hakkında ilanlarını paylaşıyor. Bu sayede bankada çalışmak isteyen kişilerde hiç vakit kaybı yapmadan hemen başvurularını gerçekleştirmeye başlamış oluyor.

 

 

Hangi Bankalar Personel Alımı Yapıyor?

 

En çok sorulan sorulardan birisi de hangi bankaların personel alımı yaptığı sorusu diyebiliriz. Ülkemizde birden çok bankalar bulunuyor. Her birisi de kendi ihtiyaçları doğrultusunda personel alımlarını gerçekleştirmektedir. Fakat genel anlamda bu konuyla ilgili olarak bir sıralama yapmaya kalktığımız zaman ise Aknbank, ING Bank, Ziraat Bankası, Garanti, Hsbc, İcbc ve diğer Türkiye’de hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürmeye devam eden bankaların yer aldığını söylemek mümkün. Ülkemizde ki sayıca fazla olan bu bankalarında banka sınavları ne zaman yapılıyor derseniz değişkenlik gösterdiği olabiliyor. Bu sebepten dolayıdır ki sürekli olarak gözünüzü dört açarak takiplerinizi de sorunsuz şekilde yapmaya devam etmeniz gerekecektir.

 

 

Ziraat bankası personel alımı detayları: https://www.kredivepara.com/ziraat-bankasi-personel-alimi/

 

 

Banka Sınavları Ne Zaman

 

Banka da çalışmak isteyen adayların yakından ilgilendiği konulardan birisi olmayı başarıyor diyebiliriz. Genel anlamda bankaların açıklandığı kesin bir sınav tarihinden söz etmemiz mümkün değil. Çünkü her bankanın sınav tarihleri farklılık içeriyor ve güncel şeklinde oluyor. Zaten bankaların yapacakları personel alımları ile ilgili ilanları söz konusu olursa da sitemiz üzerinden anında yayınlayacağız. Bu sayede sizlerde bankaların ilanlarını kaçırmadan hemen başvurularınızı yapma şansına sahip olacaksınız. İlan yayına girdiği zaman da detaylı bir şekilde zaten banka sınav tarihleri aktarılmaktadır. Fakat genel anlamda bankaların yapmış olduğu sınavların daha çok ilkbahar yaz sezonuna doğru olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce yaptıkları sınavla ilgili ilanları genel olarak bu dönemlere rastlamıştır. Sizlerde bundan böyle bankacı olarak kariyer yapma şansına sahip olabilirsiniz.

 

 

Bankada Hangi Pozisyonda Çalışabilirim?

 

Banka da kariyer yapmak herkesin en büyük arzularından birisidir. Bu sebepten dolayı herkes banka da çalışmak istiyor. Bankalarda çalışabileceğiniz farklı farklı pozisyonlar bulunuyor. Buna göre sizlerde hangi pozisyonlarda çalışabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bankaların aldıkları personeller şu şekilde oluyor.

 

 

Müfettiş Yardımcısı Olmak

 

 

Bankanın ilanlarından birisi de müfettiş yardımcısı ile ilgili olduğunu söylememiz gerek. Yönetim Kurulu adına çalışan müfefttiş yardımcıları bakıldığı zaman yurtiçi/yurtdışı şubelerde, Genel Müdürlük Bölümlerinde, Bankanın denetimi altındaki kuruluş ve işletmelerde yer alabiliyor. Bu bölümlerde  teftiş, soruşturma ve incelemeleri yapan kişidir. Göreviniz  teftiş, soruşturma ve incelemeleri yapmak olacaktır.

 

 

Uzman Yardımcısı Olmak

 

 

Bankaların ihtiyaç duyduğu alımlardan birisi de uzman yardımcısı ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Uzman yardımcısı olan kişiler ise Genel Müdürlük Bölümlerinde ve Kurumsal Şubelerde kamusal şekilde hareket ederek görev yapar. Uygulama ve geliştirme konusunda bir çalışma da ortaya koyarlar. Uzmanlık alanında almış olduklaı eğitim dahilinde hareket ederler.

 

 

Bilgi İşlem ve Yazılım Uzmanı Olmak

 

 

Bilgi İşlem ve Yazılım Uzmanı pozisyonunda çalışabilirsiniz. Alt yapı hedeflerinden tutun da ihtiyaçlarına kadar her şeyin karşılanmasına yardımcı olur. Bilgi teknolojileri mimarisini geliştiren bir özelliğe sahiptir. İşletmenin bundan sonra ki süre içerisinde belirli bir şekilde güvenli ve verimli şekilde işletilmesini sağlarlar.

 

 

Gişe Yetkilisi  Olmak

 

 

Bankada en çok çalışılmak istenen pozisyonlardan birisi de gişe yetkilisi olmak diyebiliriz. Bankacılık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesini sağlayan destek birimidir. Şubelerde gişe işlemleri ve operasyonel işlemlerde yer alarak hizmet verirler.

 

 

Satış ve Müşteri Temsilcileri Olmak

 

 

Bu bölümde çalışacak kişiler ise genel anlamda bankayı teşvik ederken diğer anlamda da bankaya müşteri çekme görevi içerisinde olurlar. Yaptıkları en önemli işlerden birisi de  kredi ve diğer ürünleri pazarlama amacı içerisinde olmaları. Bankaya da yeni müşteriler kazandırmaya yardımcı olmasıdır.

 

 

Çağrı Merkezi Elemanı

 

 

Bankalara her gün müşteriler arayarak gerek bilgi alma gerekse de sorunlarını iletirler Çağrı merkezi elemanı da müşterilerle bir bağlantı içerisinde olur. Onlara gerekli tüm konularda da eksiksiz bir şekilde hizmet verir.

 

 

Operasyon Elemanı Olmak

 

 

Bu pozisyonda çalışacak olan kişiler daha çok Şube ve Genel Müdürlük Bölümlerinde operasyonel işlerde faaliyet gösterir.

 

 

Banka Sınav Tarihleri

 

 

Banka sınav tarihleri ile ilgili olarak merakınızın çok fazla olduğunun farkındayız. Hem özel he de devlet destekli bankalarda çalışmak adına sizlerde sınav tarihlerini kaçırmadan başvurularınızı bir an önce yapmaya başlayabilirsiniz. Banka sınavları bakıldığı zamanda her yıl düzenli bir şekilde gerçekleşir. Bu sayede adaylar da her yıl düzenlenen banka sınavlarına hazırlanır. Fakat başarılı olmanız ve banka kadrosu içerisinde yer almanız adına bazı şartları da beraberinde yerine getirmeniz gerekir. Doğal olarak bunların neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Yapmanız gereken ise tam puan alarak geçmeniz ve son olarak da sözlü mülakata kalmanız olacaktır. Yazılı sınavda iyi bir puan alırsanız haliyle sözlü mülakatta da kendinizi göstererek bankanın çeşitli pozisyonlarında görev alma şansını ele geçirmiş olursunuz.

 

 

2020 yılında da bankalar kadrosuna yeni personeller katmaya devam edecektir. Sizin burada yapacağınız en önemli hamlelerden birisi de 2020 yılında başvurunuzu yaptıktan sonra sınavdan tam puan almaya çalışmanız olacaktır. Ülkemizde özellikle  iş istihdamı arttığı için personel alımları da alınmaktadır. Sınavdan tam puan aldıktan sonra size hangi bölümde okuduğunuzu soracaklardır. Okuduğunuzu bölüme göre bir pozisyonda yer almış olacaksınız. Banka tarafından da ilgili olacağınız bölüme yerleştirilme yapılır. O pozisyonda çalışma hayatınızı sürdürmüş olursunuz.

 

Kaynak sitemiz: kredivepara.com