Bank Asya için dededen kalma arsasını bile satmış!

Bank Asya için dededen kalma arsasını bile satmış!
1 Şubat 2018 11:57

İstanbul Polisi, FETÖ elebaşının talimatıyla Bank Asya’ya para yatıran 36 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi. Şüphelilerin, arsadan, cep telefonuna bir çok ürünü internet üzerinden satışa koyduğu öğrenildi. Şüphelilerin ilanda “Bank Asya için satılıktır” ifadesine yer verdiği ortaya çıktı

 

 

Habip Atam / Sözcü

 

 

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan çalışmada, 2014 yılında bazı isimlerin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının talimatı sonrasında Bank Asya’ya para yatırdıkları belirlendi. Örgütün finansal yapılanmasının en önemli ayaklarından Bank Asya’ya para yatıran 36 şüpheli belirlendi. Şüphelilerden bazılarının evlerini internet üzerinden sattıkları anlaşıldı.
TALİMATLA OBJEKTİF BİLE SATMIŞLAR

 

 

Şüphelilerin internet ilanlarında ” Lüks dairemiz Bank Asya için satılıktır” “Dededen kalma arsamız Bank Asya için satılıktır” gibi ilanlar verdikleri öğrenildi. Hatta şüphelilerden birinin ” Fotoğraf makine objektifim Bank Asya için satılıktır” ilanının bile olması dikkat çekti.
20 GÖZALTI

Şüphelilerin FETÖ elebaşının talimatıyla örgüt üyelerini bankaya para yatırmak için harekete geçirmeyi de amaçladığı öne sürülen ilanlarda elektronik eşyadan telefona kadar bir çok taşınır taşınmaz malı sattıkları öne sürüldü. Paralarını Bank Asya’ya yatıran şüphelilerden 20’si gözaltına alındı.

 

 

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bank-asya-icin-dededen-kalma-arsasini-bile-satmis-2197159/