Bana sıkça sorulan sorular!

Bana sıkça sorulan sorular!
27 Kasım 2015 12:10

Çok uzun süredir kendi çevremde ve sosyal medyada spiritüel, kişisel gelişim vb. gibi konuları araştıran biri olarak bilindiğim için, deneyimlerimden veya fikirlerimden yararlanmak isteyen bir çok kişinin meraklı soruları ile karşılaşıyorum. Sorular uzun süredir aynı noktalara değinmeye başlaması dikkatimi çekti, o yüzden bazılarını yazmaya karar verdim.

 

 

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Yazıyı okuyanlardan en az bir kişi bile ilham alsa bana yeter :)

 

Genelde göt kılı merhemini bile yanındakine iyi geldi diye sorgusuz sualsiz alan/deneyen bir millet olduğumuz için sıkıntı zaten baştan başlıyor :)

 

Danışan – Çok iyi bir enerji uzmanı varmış, sana o kişiyi sormak istiyordum…

 

Dolly – Enerji uzmanı derken? Tam ne iş yapıyor?

 

Danışan – Bilmem ki, işte enerji, reiki, bioenerji, aura, matrix, nefes falan filan işte

 

Dolly – İyi de bunlar tam bir bilgi değil ki, tam olarak görevi nedir?

 

Danışan – Ya işte onu sen çözersin diye düşündüm…

 

Dolly – Vallahi bunu çözmem için kişinin ne iş yaptığını anlamam lazım??

 

Yukarıdaki diyaloğun, doktora gitmek istiyorum ama hangi branş olursa olsun demekten neredeyse hiç bir farkı yok. “Dişim ağrıyor acaba jinekolağa gitsem nasıl olur. Arkadaşıma çok iyi gelmiş.” Eee iyi o zaman hamilelik testi yaparken arada bir de şansın varsa dişini çektirirsin??

 

Size önerilen her kim olursa olsun mutlaka içerik olarak ne yaptığını, nasıl bir eğitim aldığını, özellikle spiritüel işler ile uğraşıyor ise kimden el aldığını/kanalının ve eğitiminin kimden olduğunu/nasıl bir dayanağı olduğunu mutlaka öğrenin. Ve sonrasında öğrendiğiniz kişi kurum her ne ise güvenilir veya geçerli mi olduğunu araştırmaya çalışın. Çünkü bir haftalık kursu bitirip, seni tükürüğe boğarak içinden tüm korkularını çıkartacağını iddia edenler bile olabilir.

 

Ya da “bizde son model öyle bir makine var ki, iki seansta derdinizi sonlandırıyoruz” gibi diyaloglar ile karşılaşınca karşınızdakinin He-man mi Superman mi olduğunu araştırın. Çünkü eğer onlar değil ise bunu yapabilecek tek mekan çizgi filmler :)

 

*******

 

Danışan – Filanca kadın acaip iyi gelmiş arkadaşıma, sence gideyim mi?

 

Dolly – Peki sana iyi geleceğini nasıl tespit ettin?

 

Danışan – Vallahi o kadar güzel şeyler anlattı ki, denemek istedim

 

Dolly – Ne gibi?

 

Danışan – Kendini çok iyi hissediyormuş

 

Dolly – Peki derdinin temeline inmişler mi? Dönüştürmüşler mi?

 

Danışan – Daha 2 kere gitti

 

Dolly – ??????? hönk

 

Karşınızdaki kişinin iyi olduğunu görmek ve etkilenmek elbette çok güzel bir şeydir amaaa önemli soru “acaba gerçekten iyi mi?” Çünkü ister spiritüel ister kişisel gelişim konuları olsun ruhun bir iyileşme süreci var. Eğer bir kadının kedi gibi 2 ayda doğum yapması keşfedilmediyse kısa zamanda bu kadar iyi olması da keşfedilmemiş demektir! Bir anda veya kısa sürede inanılmaz sonuç veren hiç bir şey gerçek değildir ve hızlı başladığı gibi hızlı bitmeye mahkumdur! Kendinizi 2 hafta iyi hissedersiniz ama ilerleyen süreçte daha da kötüleştiğinizi hissetmeye başlarsınız. O yüzden lütfen süreci zip dosyası halinde size sunan hiç bir yardıma evet demeyin…

 

*******

 

Dolly – Peki arkadaşın ile senin derdin birbirine benziyor mu?

 

Danışan – Yoo pek değil, ama bu adam her türlü derdi çözüyormuş zaten

 

Dolly – Hmmmm

 

Bir kişi 1500 şey yapıyorum her dala bakarım diyorsa orada bir tuhaflık vardır. Doktorlar bile senelerce okuyup bir uzmanlık alanı seçebiliyor ise karşınızdaki nasıl ne ara bu kadar deneyim sahibi oldu da herşeyden anlar oldu?

 

Hadi diyelim ki ne yaptığı belli oldu peki sorum şu, arkadaşınıza iyi gelen her şeyin size iyi geleceğini nereden çıkardınız??

 

Her ruhun kendine özel yolu ve formülü vardır. Her insan her insana iyi gelmeyebilir. O yüzden benim tavsiyem önce Allah’a ve iç sesine sorulması sonrasında ise önerilen kişi ile tanışma seansı yapmanızdır. Çünkü karşınızdakinin sesi, enerjisi, tavırları size iyi kötü ön bir bilgi verir. Ön seans yapmak istediğiniz kişi sizinle görüşmek istemiyor veya direk seansa gel diyorsa (istisnalar hariç) bir gariplik vardır!

 

Kendimden örnek vermem gerekir ise, bir problemim için çok fazla referans verilen bir kişi ile görüşmek için ofisine gittiğimde neredeyse kurban keseceğim bir olay yaşadım. Muhteşem biridir, sana iyi gelir, konusunda uzmandırda denilen kişi ile ön tanışma talep ettim ve ofisten seri katil olmak istediğimi düşünerek ayrıldım ve tahmin edersiniz ki ilk öldüreceğim kişi beni iyileştireceğini söyleyen danışmandı! Yani anlayacağınız bir çok kişiye iyi gelen insan size iyi gelmeyebilir…

 

*******

 

Danışan – Abi adam çok iyi de, çok pahalı!!

 

Dolly – Neye göre, kime göre pahalı?

 

Danışan – Abi zaten ben bu işleri yapan adamların para almasına karşıyım

 

Dolly – Neden?

 

Danışan – Ya da o zaman bu kadar para olmasın

 

Dolly – Neden? Bir kazağa 100 tl verip ruhunu iyi edecek şeye neden 200 tl vermiyorsun?

 

Tüm seanslara eşşek yükü ile para ödeyin demiyorum ama neyin ne kadar kıymetli olduğunu lütfen objektif olarak idrak edin.

 

Benim bu seans için bu kadar bütçem yok demek ile bu seans zaten çok pahalı demek arasındaki farkı da lütfen algilamaya çalışın.

 

Senin o anda ki hayat standardına göre fazla olabilir ama işini iyi yapan birinin kendine verdiği değeri ve ücreti lütfen yargılamayın.

 

Eğer karşınızdaki iyi ve size hayırlı bir kişi ise, durumunuzu anlattığınızda sıkışıklığınızı anlar ve yardımcı olmaya çalışır. Eğer bir türlü olmuyor ise, belkide doğru kişi veya doğru zaman değildir…

 

Ayrıcana spiritüel işler ile uğraşan insan para almaz zihniyeti kadar saçma bir şey yok. Size hizmet veren biri emek harcayan biri neden karşılığını almıyor? veya o insan hayatını para kazanmadan nasıl devam ettirebilecek?

 

Sonuna kadar okuyan tüm gözlerin sabrına sağlık. Arzu eden bana sorularını veya merak ettiklerini de sorabilir :) Yardım edebileceğim bir şey ise seve seve cevaplarım.

 

 

Sevgilerle

 

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!