Balyoz mağdurları, kumpasın 8. yıldönümünde çağrıda bulundu!

Balyoz mağdurları, kumpasın 8. yıldönümünde çağrıda bulundu!
12 Şubat 2019 10:41

Balyoz Davası kumpasının 8. yılında Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpasder) tarafından yapılan açıklamada, “Bütün çabalarımıza rağmen bizlere karşı devletin adli gücünü kullanarak tuzak kuran, hukuku hiçe sayan FETÖ’nün sözde hâkim, savcı ve kolluk görevlilerinin gerçek suçlarından yargılandıklarını görmeyi umut ediyoruz” denildi.

 

 

Çağdaş Bayraktar / Cumhuriyet

 

 

Öte yandan Balyoz kumpası sonucu silahla intihar ederek yaşamını yitiren Yarbay Ali Tatar da dün doğum günü dolayısıyla anıldı.

 

 

Kumpasder tarafından yapılan açıklamada, Balyoz Davası tutuklamalarının üzerinden 8 yıl geçtiği anımsatılarak “Uğradığımız hukuksuzluğu, kendimizin ve ailelerimizin çektiği acıları, hayal kırıklıklarını, mesleki geleceğimizin bir çırpıda karartılmasını, yaşamlarını yitiren silah arkadaşlarımızı, şehitlerimizi unutmadan yaralarımızı sarmaya, cezaevi süreçleri ile kesintiye uğrayan yaşamımızı onarmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz kanlı kalkışmasında Türk milletine yaşatılan acıların hesabının sorulması ve ülkemizin tekrar Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği hedeflere doğru birlik ve bütünlük içerisinde yönlenmesi için mücadele azmimizi devam ettiriyoruz” denildi. Kumpasın 8 yılında Cumhuriyet’e konuşan Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, “Geçen bunca zamana rağmen kumpasların failleri hâlâ gerçek suçlarından yargılanmadığı gibi; devlet kumpaslarla yaşamlarını yitirenler, mesleki gelecekleri, yaşamları altüst edilenlerle ilgili hâlâ bir adım atmıyor. Madem aldatıldınız, FETÖ çetesi eliyle yaşananların telafi etmek için bir an önce adım atın” dedi. Kumpas mağduru emekli Kurmay Albay V. Murat Tulga da, “Balyoz Kumpası’nda yargılanan 365 kişiden, darbe planı gibi algılatılan seminere katılan kişi sayısı 162. Bunlardan 51’i sanık olurken sadece 33 subaya ceza verildi. Sunum dahi yapmayanlar ceza alırken seminerin koordinasyonunu sağlayan Tanju Poshor sanık bile olmadı. Bu kişi 15 Temmuz’da TRT’yi basan ekipte yaralı olarak ele geçirildi. Bugün hâlâ FETÖ tehdidi devam ediyor. FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmadığı gibi diğer ayaklarıyla mücadelede de ciddi zaaflar gösteriliyor” diye konuştu.

 

Tatar unutulmadı

 

Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar sosyal medya hesabından kardeşinin fotoğrafını paylaşarak “Doğum günün kutlu olsun Ali” diye yazdı. Eski Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı Emekli Tuğamiral Turgay Erdağ da Ali Tatar’ın doğum gününü unutmadı.