’17 Aralık’ protestosunda İdris Bal’a ‘yobaz’ tepkisi

’17 Aralık’ protestosunda İdris Bal’a ‘yobaz’ tepkisi
18 Aralık 2014 00:17

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) öncülüğünde 17 Aralık operasyonunun birinci yıldönümünde düdüklü, meşaleli yürüyüş düzenledi.

 

Adı rüşvet iddialarına karışan siyasileri protesto eden grup, 17 ve 25 Aralık Haftasının Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası olmasını talep eden pankartlar taşıdı.

.

.

BALDEP öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin katılımıyla Yeşilli Meydanı’nda saat 18.00’de bir araya gelen yaklaşık 750 kişi düdük çalarak ‘Hırsız var’, ‘Saraya değil, emekçiye bütçe’, ‘Hırsız yönetim istemiyoruz’ ve ‘Gün gelecek, devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek’ sloganları attı. Düdük çalan ve meşaleler taşıyan grup, Alihikmetpaşa Meydanı’na kadar yürüdü. BALDEP Dönem Sözcüsü Nazmi Kaçar, “17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk, nüfuz ticareti ve hukuk katliamları haftanız kutlu olsun. Biz buradan iktidar partisine sesleniyoruz; Adalet bir gün mutlaka kapınızı çalacak, sonsuza kadar kaçamayacaksınız. Ne yalanlarınız, ne yandaş medyanız, ne baskılarınız, ne yasaklarınız, ne saraylarınız sizi kurtaramayacak. Halk er veya geç sizin gerçek yüzünüzü görecek, hakkınızda gereği yapılacak. Önce bu dünyada sonra diğer tarafta hesabınızı vereceksiniz” dedi.

 

İDRİS BAL’A TEPKİ

 

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal’da Ali Hikmetpaşa Meydanı’ndaki etkinliğe destek verdi. Bir süre CHP eski Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan’la da görüşen Bal, eylem bitmeden alandan ayrıldı. İdris Bal’ın eyleme katılması birçok kişinin tepkisini çekti. Bal alandan ayrıldıktan sonra ismini vermek istemeyen bir kadın, “İdris Bal gibi yobazların aramızda yeri olamaz” diye konuştu.