Balıkçılardan palamut uyarısı: Yok, olmaz kanmayın

Balıkçılardan palamut uyarısı: Yok, olmaz kanmayın
8 Eylül 2018 10:30

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor. Ancak bazı yerlerde tezgahlara çıkan kiloluk palamutlar kafa karıştırdı. Balıkçılar balığın daha bu kadar irileşmediğini belirterek buzhane palamutlar konusunda vatandaşı uyardı.

 

 

Hande Zeyrek / Sözcü

 

 

Usta balıkçılar tezgahlardaki taze palamutların henüz 1 kiloya ulaşmadığını, avlanmanın ilk günlerinde halk arasında ‘çingene palamudu’ denilen balıkların 200-300 gram ile 500-600 grama kadar ancak çıktığını söyledi. Yağmurların başlamasıyla palamutların büyüyerek yağlanacağını ve 20 güne kadar 1 kiloluk palamutların tezgahlarda görülebileceğini belirten balıkçılar, bazı tezgahlarda ya da el arabalarında şimdilerde satılan dev palamutların tazeliğinden şüphe edilmesi gerektiğini anlattı.

 

 

KIŞIN TAZE DİYE SATIYORLAR…

 

 

Balık sezonunun başlayalı 1 hafta olduğunu hatırlatan balıkçılar, şu an için palamudun bol gözüktüğünü söylüyor. Taze gelen balıkları halden aldıklarını vurgulayan balıkçılar, “Balık bol olduğunda şoklanan palamutlar kışın taze diye satılıyor. Kendini bilmezler satıyor. Bilmeyen nasıl anlayacak açıp kulaklarına bakacak balığın” dedi. Balıkçı Yusuf Can vaziyeti “Bolluk başlayınca buzhanelere gider balıklar. Kışın üç beş tezgahlara koyulur satılır” diye anlattı.