Balbay: Son dönemde dışarı çıkanların hepsi başı dik olarak çıktı

Balbay: Son dönemde dışarı çıkanların hepsi başı dik olarak çıktı
15 Mart 2014 08:59

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Hatay’da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Geçmişten geleceğe Türkiye’ konulu panele katıldı. Balbay son haftalarda yaşanan tahliyeler için “Yaşanan tahliyelerin hepsinde insanların başı dik olarak, görüşleri aynı olarak çıkması beni çok mutlu etti” dedi.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Atatürkçü Düşünce Derneği Antakya Şubesi tarafından Antakya Semt Pazarı Kompleksi’nde düzenlenen ‘Geçmişten Geleceğe Türkiye’ konulu panele Gazeteci Fatih Ertürk ile birlikte katıldı. Antakya’yı çok sevdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Balbay, “Cezaevi günlerini çok fazla anlatmayacağım. Bunu ne olursa olsun bu ülke için güzel şeyler üretmek adına yaşadığımı düşünüyorum. Her ne olursa olsun demir parmaklıkların ardında ne kin, ne nefret, en çok gelecek biriktirdim. Son dönemde hapisten çıkan herkes dimdik, düşüncelerinden ödün vermeden çıktı. Özgürlüğüm yarım kaldı. Bu yarımlığım, ancak içerdeki tüm yurtseverler serbest bırakılmasıyla giderilecek. Vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle ve hapiste tutulan tüm yurt severler serbest kaldığı zaman kendimi özgür hissedeceğim. Engin Alan Antakya’da özgürce yürüyebildiği gün kendimi özgür hissedeceğim. Özgürlüğü sadece kendim için değil bu ülke için istiyorum” dedi. Ergenekon Davası’ndaki tahliyelere de değinen Mustafa Balbay, “Son bir hafta içerisinde pek çok arkadaşım tahliye oldu. Bunları sevinçle izledim. Ama daha çıkması gerekenler var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bu tür davalarda hiç kimsenin tutuklu kalmayacağını genel bir düşünce olarak paylaşmıştım. O dönem nasıl bir adalet yürütüldüğünü bilmelisiniz. Yargıyı, adaleti bir silah gibi kullanma anlayışı değişmedikten sonra, kokmuş aşın tabağını değiştirseniz ne fark eder. Bu mantığı değiştirmek gerek. Bu mantığın değişim yeri de önümüzde üç seçim var. Yerel seçimler bu işin en önemli halkası ve devamında da güçlü bir CHP iktidarı için iktidar yürüyüşüne çıktığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

Kendisinin mahkum olduğu dönemde yaşanan adaletsizlikler olduğunu ve bunun sorumlusunun zamanın Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğunu belirten Mustafa Balbay şunları söyledi: “O adaletsizliği yaratan sizin içinizde. Yani Antakya’da, yani Antakya’ya başkan olmak istiyor.”