‘Bakkalı, küçük esnafı bitirdiler, sıra taksicilere geldi’

‘Bakkalı, küçük esnafı bitirdiler, sıra taksicilere geldi’
21 Aralık 2018 12:12

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz olarak, taksici esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Anadolu kentlerinde taksicilerin siftah yapmadan kontak kapattığına söyledi. Ömer Fethi Gürer, iktidarın ise çözüm üretmek yerine olayları seyretmekle yetindiğini belirtti.

 

 

TAKSİCİLER MAĞDUR

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında taksici esnafının hem büyükşehirlerde hem de Anadolu kentlerinde yaşadığı sorunları, TBMM gündemine getirdi.

 

 

SİFTAH YAPAMADAN KONTAK KAPATIYORLAR

 

 

Taksici esnafının büyükşehirlerde trafik, can güvenliği gibi sorunlar yaşadığını, pahalı akaryakıt ve yedek parça, sigorta, vergi gibi yüklerin ise geçim sıkıntısına neden olduğunu anlatan Gürer, “Anadolu kentlerinde ise siftahsız kontak kapatan, BAĞ-KUR borcunu ödemekte zorlanan taksiciler de oldukça mağdurdur. Bazı illerde vilayet, adliye, hastane gibi taksicilere işveren kurumların taksi yerine kiralık araçlara yönelmeleri de taksiciler için sıkıntı üretmektedir. Taksicilerin yıllarca taşımacılığını yaptıkları kurumlardan iş alamaz hâle gelmeleri ve ekonomik sorunlarının yüküyle belleri bükülmektedir” dedi.

 

 

 

BAKKALI, KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİLER, SIRA TAKSİCİLERE GELDİ

 

“AVM’lerle bakkalı, küçük esnafı yok eden anlayış, bu kez zorunlu hallerde kahrımızı çeken taksicileri tüketmek üzere” diyen Gürer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 
“Esasen, bütçede esnaf da yoktur, onların çözümlenecek sorunlarına bakan iktidar da yoktur. Esnaf kepenk kapatıyor, taksici siftah yapamıyor, iktidar çözüm üretmek yerine olanı seyrediyor. Bu bütçe de emekçiler gibi esnafları da ne yazık ki düşünmemiştir.”