Bakırköy’de bir yeşil alana daha veda: TOKİ eliyle imar

Bakırköy’de bir yeşil alana daha veda: TOKİ eliyle imar
20 Ocak 2019 11:18

Galatasaray Spor Kulübü’nün tesislerinin taşınması nedeniyle TOKİ ve Emlak Konut’a devredilen Bakırköy’deki arazi, imara açıldı. Hazırlanan plana göre alanın yüzde 66’sına konutlar inşa edilecek. Plana tepki gösteren CHP’li Doğan, “TOKİ adeta ticari bir şirket gibi çalışarak, yaşam alanlarını betonlaştırıyor” dedi

 

 

Uğur Şahin / Birgün

 

İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki Şenlik Mahallesi’nde bulunan 66 dönümlük kamu arazisi yapılaşmaya açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, söz konusu alana ilişkin imar planını önceki gün askıya çıkarttı. Buna göre, daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut tarafından devri sağlanan araziye, dini tesis inşa edilecek. Alanın yüzde 66’lık kısmına ise konutlar inşa edilecek.
KONUT İNŞA EDİLECEK

 

İmar planı, Galatasaray Spor Kulübü tesislerinin Kemerburgaz’a taşınacak olması gerekçesiyle hazırlandı. Bu durumun, ‘alanın kullanım fonksiyonunun kaybolmasına’ neden olduğu belirtildi. Bölgede cami ve okul gibi alanların eksik olduğu iddia edilen planda, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin kentin içerisinde ve konut alanlarının arasında kalmasından dolayı, birtakım zorluklara neden olduğu öne sürüldü. Alınan kurum görüşlerine yer verilen imar planında, arazinin yüzde 66’lık kısmı konut alanı olarak belirlendi. Kalan kısımların ise kamusal hizmetlerde kullanılacağı öne sürüldü.
‘TOKİ ŞİRKET GİBİ ÇALIŞIYOR’

 

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan eski İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nin CHP’li Üyesi ve inşaat mühendisi İbrahim Doğan, imar planını yargıya taşıyacaklarını söyledi. Doğan, şöyle konuştu: “Yapılan bu plan tadilatı ile yeterince yoğun olan bölgeye yeni yapı ve nüfus yoğunluğu getirilecek. Bu durum kabul edilemez. Zira yapı ve nüfus yoğunluğu olan Bakırköy’de yeşil alanlara, park ve deprem toplanma alanlarına ihtiyaç var. TOKİ adeta ticari bir şirket gibi çalışarak yaşam alanlarını betonlaştırıyor.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/bakirkoyde-bir-yesil-alana-daha-veda-toki-eliyle-imar.html