Bakırköy Şehir Hastanesi planı durduruldu: Kamu yararı yok

Bakırköy Şehir Hastanesi planı durduruldu: Kamu yararı yok
15 Ocak 2019 11:05

İstanbul Bakırköy’deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ‘şehir hastanesi’ için imara açılmasına ilişkin plan, yargıya takıldı. Şehir hastanesi yapılmasında kamu yararı görmeyen İdare Mahkemesi, planın yürütmesini durdurdu

 

 

Uğur Şahin / Birgün

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de yer aldığı yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana yönelik yaptığı imar planına yargıdan ‘ret’ geldi. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, iki yıl önce onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin yürütmesini durdurdu. İmar planı değişikliğinde kamu yararı bulmayan İdare Mahkemesi’nin kararında, şehircilik ilkelerine dikkat çekildi.

 

Sağlık tesisin yaratacağı trafik sorunun, planda yeteri kadar açıklanmadığına dikkat çekilen kararda, şöyle denildi:

 

“Sağlık tesisinin yaratacağı trafik çekiminin planlarda gösterilen karayolu ulaşım sistemiyle karışılabileceği konusunda ciddi şüpheler oluştuğu, bu büyüklükteki bir tesis için erişim olanaklarının sadece karayolu sistemine dadandırılmasının uygun olmadığı, planlama teknikleri şehircilik ilkeleri ve genel olarak kentin arazi kullanımı için uygun olmadığı, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmadığı anlaşıldığından dava konusu planlarda kamu yararına şehircilik ve ilkelerine uyarlılık görülmemiştir.”

 

https://www.birgun.net/haber-detay/bakirkoy-sehir-hastanesi-plani-durduruldu-kamu-yarari-yok.html