Bakırköy Belediye Başkanı vatandaşa saldırdı!

Bakırköy Belediye Başkanı vatandaşa saldırdı!
15 Aralık 2017 08:00

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin yıkımı sırasında bir işçi, başına düşen demir parçasıyla hayatını kaybetti. Bazı vatandaşlar olay yerine gelen CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na tepki gösterdi. Kerimoğlu, üzerlerine yürüyüp tehdit ettiği vatandaşları zabıtalarına dövdürdü.

 

 

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

 

 

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nin büyük tartışmalara yol açan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’ni yıkım çalışmasında Mustafa Yılmaz (49) adlı işçi hayatını kaybetti. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Yılmaz’ın, sabah saatlerinde yıkımın olduğu alanda toz kalkmaması için sulama yaparken başına demir düştü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mustafa Yılmaz’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Evli ve 3 çocuğu olan işçinin bir oğlunun Kars’ta askerlik yaptığı öğrenildi.

 

Vatandaşları tehdit etti

 

 

İşçinin hayatını kaybetmesinin ardından CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu olay yerine geldi. Bu sırada aralarında eski işçilerin de bulunduğu bazı vatandaşlar, Yılmaz’ın hayatını kaybetmesine belediyenin tedbirsiz yıkımının neden olduğunu öne sürerek Başkan Kerimoğlu’na tepki gösterdi. Zabıtalar tepki gösteren kişilere saldırıp bazılarını darp etti. Kerimoğlu da üzerine yürüdüğü bir vatandaşı “Gel buraya gününü göstereyim” diyerek tehdit etti. Zabıtalar araya girerek Kerimoğlu’nu sakinleştirmeye çalıştı. Kerimoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Şahsıma yönelik sözlü saldırıda bulunarak provokatif bir eylem gerçekleştiren saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

12

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI

 

Tesislerin işletmecisi Şerif Varan ise yıkım sırasında hiçbir önlem alınmadığını savunarak, “Bu işçinin ölümünden belediye başkanı sorumludur. Acele ettirdi ve bu işçi öldü. Hiçbir güvenlik önlemi bir baret bile yok işçilerin kafasında. Bakırköy’de ana avrat söverek arkadaşımızın üzerine yürüdü” diye konuştu. Bu arada şirket yetkililerinin de Kerimoğlu’ndan şikâyetçi olduğu öğrenildi.

 

index