Bakire çocuk indirimi

Bakire çocuk indirimi
20 Nisan 2014 10:00

Yargıtay İstanbul’da 5.5 yaşından itibaren 5 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan çocukla ilgili şaşırtan bir karar verdi. “Bekâreti bozulmadı” diyen Ceza Genel Kurulu, eylemi ‘basit cinsel istismar’ saydı. Amcanın cezası 3 yıla kadar inebilir.

 

İstanbul’da, dava dosyasına göre, amca A.Y., 2005’ten başlayarak, 5.5 yaşında, ilkokul 2 ve ilkokul 5’inci sınıflarda küçük D.Y.’ye cinsel istismarda bulundu ve “Eğer bunları söylersen öldürürüm” diye tehdit etti. Korkan çocuk ancak 11 yaşında amcasının cinsel saldırısı üzerine annesine olayı anlattı. Ailenin şikâyeti üzerine 2009’da amcaya Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

‘RUH-BEDEN SAĞLIĞI BOZULDU’

 

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’nun D.Y.’nin ‘ruh ve beden sağlığının bozulduğu’ raporunu da göz önüne alarak, eylemi ‘cinsel istismara teşebbüs’ olarak nitelendirdi. Amcaya, 18 yıl verildi ancak mahkeme sonra cezayı sanığın ‘iyi halinden’ 14 yıl 4 ay 15 güne indirdi. Temyizde Yargıtay, 12 Şubat 2012’de, ‘basit cinsel istismar var’ diye kararı bozdu. Mahkeme ise bozma kararına uymayıp hapis kararında direndi.

 

CEZA ‘İYİ HAL’DE 3 YILA DÜŞEBİLİR

 

Direnme kararı üzerine dava salı günü Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na (YCGK) geldi. Kurul, Yargıtay’ın “Organ sokmak suretiyle eylem işlenmemiş. Basit cinsel istismardır. Kız bakire” kararını yerinde gördü ve mahkemenin direnme kararını bozdu. Öz amca, ‘çocuğa basit cinsel istismar’dan 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Mahkeme, kesin olan bu karar üzerine ‘iyi hal indirimi’ verirse sanığın cezası bu kez 3 yıla kadar inebilecek.

 

24103998

 

Kaynak: Hürriyet / Oya Armutçu