Bakanlıktan skandal yazı… Öğrenci yurtları seferber edildi

Bakanlıktan skandal yazı… Öğrenci yurtları seferber edildi
26 Mayıs 2015 09:47

Gençlik ve Spor Bakanlığı, skandal yazıyla Davutoğlu’nun programı için yurtları seferber etti.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı toplu açılış ve otobüs teslim töreni için öğrenci yurtları seferber edildi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bölge Müdürlüğü 29 öğrenci yurduna gönderdiği yazıyla programa toplam 1143 öğrencinin “mutlak katılımını” istedi. Yazıda, programa katılan öğrencilere iki kumanya verileceği de belirtildi. Saat 10.30’da başlaması planlanan program için öğrenciler 31 midibüs ve otobüsle 08.30’da salona yığıldı.

 

1

 

YURTKUR Ankara Bölge Müdürü Sevban Yıldırım tarafından yurt müdürlüklerine gönderilen yazıda, şarkıcı Uğur Işılak’ın da konser vereceği anımsatılırken “Bu bağlamda ekte gönderilen listedeki sayılar dikkate alınarak öğrenci katılımı mutlak surette sağlanacaktır” denildi. Programın içeriğinin, belirli aralıklarla anons, ilan ve yüz yüze görüşmelerle öğrencilere duyurulması istenen yazıda, şunlar kaydedildi:

 

Katılana iki kumanya

 

“Ulaşım İdari İşler Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir. Ancak Kastamonu erkek, Çankırı, Kastamonu Hüma Hatun, Kırıkkale ve Kızılırmak yurt müdürlükleri kendi illerinden araç kiralayacak olup avans mutemetleri tarafından avans kullanılacaktır. Programa katılım gösterecek Kastamonu erkek ve Kastamonu Hüma Hatun kız yurt müdürlükleri öğrencilerine ilgi (a) talimat esasları kapsamında gidiş-dönüş kumanyaları da verilecektir.”

 

Davutoğlu’ndan Çanakkale sömürüsü

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çanakkale mitinginde, “Çanakkale sömürüsü” yaptı. Davuoğlu, Türkiye’nin her ilinde miting yapamayan muhalefetin ülkeyi bölmeye çalıştığını öne sürerek, “Benim dedemin kardeşi burada şehit düştü. Biz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak demeye devam edeceğiz. Milletimizi etnik temelde bölmek isteyenlere, vatanımızı parçalara ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. İşte Çanakkale ruhu bu” dedi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyen merdivene tersinden bindiği gibi kendi yazdığı kitabı da tersinden okuduğunu öne sürerek, “Onlar konuşur, biz yaparız. Fatih’in torunlarıyız biz. Yeri deleriz. Karadan gemi yürütürüz” dedi.

 

 

Kaynak: Fırat Kozok / Cumhuriyet