Bakanlık’tan skandal ajanda!

Bakanlık’tan skandal ajanda!
30 Ocak 2015 14:28

Dışişleri Bakanlığı inanması güç bir skandala imza atıldı. Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü nedeniyle bastırılan özel ajandaya, Çanakkale yerine Erivan’daki Ermeni Anıtının fotoğrafı basıldı. Bakanlık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

Ermenistan ve Avrupa’nın, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk vatandaşlarına karşı baskı aracı olarak kullandığı, sözde 1915 olaylarının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan tarihinde, Çanakkale zaferinin 100’ncü yılı nedeniyle tören yapılmasına karar verilmişti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100’ncü yıl etkinliklerine Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’ı da davet etmiş, ancak Sarkisyan bu daveti reddetmişti.

 

 

Etkinlik için çalışmalar sürerken, Dışişleri Bakanlığı da, Çanakkale Özel başlığı ile bir ajanda bastırdı. Ancak ajandada inanılması güç bir skandala imza atıldı.

 

 

Ajandada, Çanakkale Zaferi ve törenlerle ilgili fotoğraflar yer aldı. Ancak ajandanın Nisan ayı bölümünde dikkat çeken bir fotoğraf vardı. Bu fotoğraf, yıllar önce Erivan’daki anıtta bir tören sırasında çekilmişti.

 

 

Dışişleri Bakanlığı; konuyla ilgili jet hızıyla soruşturma başlattı. Ajandanın dağıtımı durdurulurken, fotoğrafı ajandaya kimin koyduğu araştırılmaya başlandı.

 

untitled-2-004-1__1_ untitled-3-002