Bakanlıktan, Fazıl Say’a sansür!

Bakanlıktan, Fazıl Say’a sansür!
20 Ekim 2014 20:26

Kültür Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yıllık programını, besteci-piyanist Fazıl Say’ın yer aldığı programı değiştirerek onayladı. Bakanlık tarafından sansüre uğrayan Say, program kapsamında dinleyicileri ile buluşamayacak.

 

 

 

Kültür Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)’nın yıllık programında yer alan besteci-piyanist Fazıl Say’a sansür uyguladı. Bakanlık, CSO’ya yaptığı uyarıda, Fazıl Say’ın programdan çıkartılmasını, aksi takdirde programı onaylamayacağını bildirdi. Açılış konseri öncesi gönderilen bildirim nedeniyle, Say’ın program kapsamında düzenlenecek konserleri iptal edildi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 2014-2015 sezonu için Bakanlığa gönderdiği programda iki ayrı haftada Fazıl Say’a ait eserler yer alıyordu. Kasım ayında şef Rengim Gökmen’in yöneteceği bir konserde “İstanbul Senfonisi”ni, Mayıs ayında da 3000 kişilik ATO Congresium’da verilecek konserde, şef Naci Özgüç yönetiminde kendi bestesi olan “Su” başlıklı piyano konçertosu ve “Yunus’un Sırtındaki Çocuk -Hermiyas” başlıklı eseri seslendirilecekti.

 

 

Sanattanyansimalar.com sitesinde yer alan habere göre, CSO’ya, Fazıl Say’ın solist olarak yer alacağı ve eserlerinin çalınacağı programların değiştirilmesi, aksi takdirde yıllık programın bakan tarafından onaylanmayacağı bildirildi. Açılış konseri öncesi yapılan bu bildirim üzerine, CSO programda istenen değişikliği yaptı ve bakan onayı çıktı.