Bakanlık CHP’li vekile, cevap yerine tıkla öğren diye link gönderdi!

Bakanlık CHP’li vekile, cevap yerine tıkla öğren diye link gönderdi!
2 Temmuz 2020 09:06

TBMM’ye soru önergesi veren CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap’a Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi verildi.

 

 

Sözcü’den Ali Ekber Erttürk’ün haberine göre Kasap, 18 Şubat 2019 tarihinde Kütahya’da özelleştirilen KİT’lerdeki istihdam verileri ve faaliyetlerine son veren işletmeler konusunda soru önergesi verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu önergeyi 16 ay sonra, 17 Haziran 2020’de bir link göndererek cevapladı. Milletvekiline gönderilen yazılı cevapta, “Soru önergesine ilişkin bilgilere, oib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz” denildi.

 

 

GAYRİ CİDDİ BİR CEVAP

 

 

CHP’li Kasap ise yaptığı açıklamada, “Sorularıma gayri ciddi biçimde cevap verdiler. Bir milletvekiline link gönderip ‘tıklayın’ demek, TBMM’yi de ciddiye almamaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ile birlikte Bakanlar Meclis’e uğramıyor. Meclis’in denetim mekanizması da devreden çıkarıldı” dedi.

Kasap, soru önergesini verdiği 16 ay önce yaptığı açıklamada “AKP, özelleştirmelerle Türkiye’nin en köklü kurumlarını yıkıma uğrattı. Binlerce işçinin ekmek kapısını kapattılar. İşçiler maaşlarını alamadı. Kütahya’da özelleşmeyen tek bir kurum bile kalmadı. Kütahya’nın can damarlarını kestiler. Gelinen noktada binlerce işçi mağdur, Türkiye ekonomisi zorda” demişti.