Bakanlık binasında asansör skandalı

Bakanlık binasında asansör skandalı
17 Eylül 2017 10:58

Çalışanların iş güvenliğinden de sorumlu olan ve “iş güvenliği yok” diyerek iş yerlerine çok sayıda ceza kesen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asansör güvenliğinde sınıfta kaldı.

 

 

 

Bakanlık bünyesinde bulunan hemen hemen tüm asansörlerin güvenliklerinin olmadığı anlaşıldı. Makam katları dahil binada bulunan birçok asansörün denetimleri olumsuz çıktı. Yapılan resmi denetim sonucu bakanlık asansörlerine “güvenli değil” anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırıldı.

 

 

Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin “Periyodik kontrol sonuçlarının değerlendirilmesi” başlıklı bölümünde, asansör güvenliğiyle ilgili şu hüküm yer alıyor: “Periyodik kontrol sonuçları kusursuz, hafif kusurlu, kusurlu ve güvensiz olmak üzere dört grupta değerlendirilir. Kusursuz olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından yeşil renkli bilgi etiketi iliştirilir.

 

Hafif kusurlu olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına kontrolü yapan kuruluş mavi renkli bilgi etiketi iliştirir. Kusurlu olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan kuruluş sarı renkli bilgi etiketi iliştirir. Güvensiz olarak tanımlanan asansöre ilgili idare adına kontrolü yapan kuruluş kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirir.”

 

 

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü

 

Bakanlık binasında asansör skandalı