Bakanın açıkladığı fındık rekoltesine CHP’li Adıgüzel’den sert tepki!

Bakanın açıkladığı fındık rekoltesine CHP’li Adıgüzel’den sert tepki!
19 Temmuz 2020 14:00

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl fındıkta beklenen rekoltenin de 665 bin ton olduğunu açıkladı. Pakdemirli’nin rekolteyi yüksek açıklamasına çok sert tepkiler geldi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel “Sizler ahlaksızsınız. Bu şekilde Türkiye’yi uluslararası sermayeye peşkeş çekenlerin hepsi utanmazdır” dedi.

 

 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de parti binasında düzenlediği basın toplantısında sert açıklamalar yaptı. Adıgüzel, bölgedeki MHP ve AKP milletvekillerinin fındıkta FETÖ’cü bir şirketin oyunlarından bahsettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

 

ULUSLARARASI ŞİRKETLERE YAĞDANLIK

 

 

* Biz bunu yapanın Ferrero şirketi ve Türkiye’deki ayak takımı olduğunu defalarca ifade ettik. Maalesef ülkemin Tarım Bakanı bu kartelin önünü açacak ve uluslararası şirketlere yağdanlık yapacak şekilde psikolojik sınır olan 600 bin tonun çok üzerinde 665 bin tonluk yapay bir rekolte açıkladı.

 

 

PEŞKEŞ ÇEKENLERİN HEPSİ UTANMAZDIR

 

 

* Şu anda Ferrero kahkahalar atıyor. “Biz bile ancak 600 bin diyebildik, Tarım Bakanı 665 bin ton dedi” diye…. Ben bu 665 bin ton diyen bakana diyorum: Hadi oradan, hadi oradan! Sizler ahlaksızsınız. Adı makamı mevkisi ne olursa olsun bu şekilde Türkiye’yi uluslararası sermayeye peşkeş çekenlerin hepsi utanmazdır.

 

 

SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?

 

* Fiyatı Cumhurbaşkanı açıklayacak diyor. Sen kime hizmet ediyorsun? Düşük fiyat açıklanması için ortam mı yaratıyorsun? Bu bir tuzak. Şu saatten sonra 21, 22, 23 TL’leri birileri telaffuz ederse bilin ki bu Erdoğan’ın kendi oyunudur. İyi polis-kötü polis numarasını oynamayın. 25 TL’nin altında rakam telaffuz etmek vatana ihanettir.

 

 

GİTTİĞİNİZ HER YERDE KOVALARIZ

 

 

* Tarım Bakanı “Ben Ordu’ya geldim 665 bin ton rekolte açıkladım, gittim. Artık beni kimse bulamaz” demesin. Türkiye’nin her yerinde Karadenizli var. Gittiğiniz her yerde kovalarız. Bu ülkenin emeğini de kimseye yedirmeyiz. Kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını yabancılara dağıtmaya kalkanın boğazına yapışırız.

 

“FETÖ’CÜLER İÇİN Mİ REKOLTE AÇIKLIYORSUN?”

 

 

Milletvekili Mustafa Adıgüzel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “FETÖ’cüler için mi rekolte açıklıyorsun? Ağabeyi FETÖ’den tutuklu Tarım Bakanı, Ordu’ya gelip FETÖ’cü şirketlerin başlattığı işi bitirmek için mi 665 bin ton rekolte sallıyorsun? Hadi oradan. Satılık memleket mi var? Satılık emek mi var? Utanmaz arlanmazlar” diye yazdı.