‘Bakan Soylu’dan Suriyeli sığınmacılar sorusuna yanıt yok’

‘Bakan Soylu’dan Suriyeli sığınmacılar sorusuna yanıt yok’
13 Eylül 2019 12:29

Ankara, İstanbul, Gaziantep gibi büyükşehirlerimiz başta olmak üzere birçok şehrimizde Suriyeli nüfus Türk nüfusundan fazla; yani güvenliğimiz ciddi anlamda tehlikede.

 

 

Konuyu Genel Başkan Meral Akşener’in yaptığı konuşmalar ve milletvekillerinin verdiği önergelerle hep gündemde tutan İYİ Parti’nin Temmuz ayında verdiği soru önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan hala cevap gelmedi.

 

 

BU KEZ SURİYELİLERİN SALDIRGAN DAVRANIŞLARI TBMM GÜNDEMİNDE

 

 

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Suriyeli sığınmacıların kamuoyuna yansıyan saldırgan davranışları üzerine, geçtiğimiz Temmuz ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için verdiği önergeye hala cevap bekliyor.

 

 

“SURİYELİ SIĞINMACILAR SUÇ MAKİNASI HALİNE GELDİ”

 

 

Ülkemizde bulunan Suriyelilerin vatandaşları tedirgin ettiğini belirten Yokuş önergesinde şu sözlere yer verdi: “Suriyeli sığınmacıların saldırgan davranışları başta büyükşehirler olmak üzere hemen hemen Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Sığınmacıların cinayet, kadınlara, çocuklara taciz ve tecavüz gibi insanlık dışı muamelelerini basına ve sosyal medyaya yansıdığı kadarı ile görmekteyiz. Sosyolojik açıdan bakıldığında ülkemizin içinde yaşanan bu kültürel ve ahlaki çatışma, kendi ülkesinde yaşayan vatandaşlarımızı ciddi anlamda korku ve endişeye sürüklemektedir.”

 

 

“KADIN VE ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK”

 

 

Yokuş, Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar karşısında Türk halkının üvey evlat gibi kaldığını bununla birlikte can güvenliğin de büyük ölçüde tehdit altında olduğu ifade ederek;

“Suriyeli sığınmacılar, gün geçtikçe suç makinesi haline gelmektedir. Türk halkının sosyokültürel ve ahlaki yapısını tehdit eden, yaz mevsiminde sahil bölgeleri dahil, Türkiye genelinde kadın ve çocukların can güvenliğine saldıran Suriyeli sığınmacılar için İçişleri Bakanlığı nasıl önlemler almıştır? Bu hususta başlatılan bir mücadelenin olup olmadığını öğrenmek, halkımızın kendi ülkesinde güvenle yaşaması açısından son derece mühimdir.” dedi.

“Vatandaşlarımızın güvenliği için Suriyeliler ülkelerine gönderilmeli”

İYİ Partili Yokuş, “Özellikle ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların 18 ila 30 yaş arasındaki erkek nüfus sayısı kadın ve çocukların can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Türk toplum ve yapısının korunması ve halkımızın huzura kavuşması adına Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerekmektedir. Aksi durumda ülkemiz, kadınlarımız ve çocuklarımız bu tehdit altında gün geçtikçe ezilecek ve önüne geçilemeyecek can kayıpları yaşanacaktır.” vurgusu yaptı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı’na gönderilen önerge hala cevap bekliyor.