Bakan Soylu: 29 Ekim ve 10 Kasım törenlerinde engel yok

Bakan Soylu: 29 Ekim ve 10 Kasım törenlerinde engel yok
19 Ekim 2016 10:30

Ankara’da düzenlenen operasyonda öldürülen terörist ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Anıtkabir ve Meclis ile ilgili keşif yapılmış” dedi. Bakan Soylu 10 Kasım ve 29 Ekim’e yönelik törenlerin ise yapılacabileceğini duyurdu.

 

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara’daki gösteri ve yürüyüş yasakları ile ilgili konuşan Bakan Soylu “Bizim için önemli olan insanların güvenliği. Gösteri yasağı ile hassasiyet bekliyoruz. Söz konusu kararın 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilişkilendirilmesi son derece abestir. Bayramda erteleme yok” dedi. Bir gazetecinin “10 Kasım’da Anıtkabir’e vatandaşlar gidebilecek mi” şeklindeki sorusuna ise Soylu “Bir engel yok” yanıtını verdi.

 

 

Dün Ankara Eryaman’da güvenlik güçlerinin bir hücre evine düzenlediği ve canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen IŞİD üyesi bir teröristin ölü ele geçirilmesine ilişkin de bilgi veren Bakan Soylu “Bir DAEŞ mensubu daha etkisiz hale getirildi. Operasyonlar devam edecek. Anıtkabir ve Meclis ile ilgili keşif yapılmış” diye konuştu.