‘Bakan İslam, kadınlardan özür dilemeli’

‘Bakan İslam, kadınlardan özür dilemeli’
31 Ekim 2014 17:46

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın “2. ya da 3. eş” ifadesinin kadınlara yönelik ayrımcılık olduğunu belirterek tüm kadınlardan özür dilemesini istedi.

 

 

 

Nazlıaka, Bakan İslam’ın “Suriyeli kadın mültecilerle, karnının doyurulması bahanesiyle 2. ya da 3. eş olarak evlenilmesi, misafirperverliğimize uygun değil. Sorumluluk erkeklerimize düşüyor” şeklindeki açıklamasının “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

 

 

 

‘ERİL DİL KULLANIYOR!’

 

 
“Eril dili böylesine içselleştirmiş bir politikacının kadın sorunlarını anlayabilmesi ve çözebilmesi mümkün değil. Öncelikle Anayasaya ve Medeni Kanuna göre Türkiye’de erkeklerin birden çok evlenebilmesi mümkün değildir. ‘2. veya 3. eş’ ifadesi kadınlara yönelik ayrımcılıktır” diyen Nazlıaka şöyle konuştu:

 

 

“Kadına yönelik ayrımcı dilin bir Bakan tarafından sürekli yeniden üretilmesi sorunun çözümünden oldukça uzakta olduğumuzu gösteriyor. İslam’ın tüm kadınlardan özür dileyerek çok eşlilik sorununun çözümüne yönelik adımlar atması gerekiyor.”

 

 

Kaynak: Birgün