Bakan Eroğlu: Kılıçdaroğlu’nun kalbi taşlaşmış

Bakan Eroğlu: Kılıçdaroğlu’nun kalbi taşlaşmış
26 Ağustos 2013 17:20

3 günlük gezi kapsamında bugün Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde gerçekleştirilen Beyköy Göleti ve Sulaması ile Kıyır Köyü Yerleşim Yeri ve Tarım Arazileri Taşkın Koruma temel atma törenlerine katıldı.

 

Tören öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, kendisi gibi bugün Zafer Haftası etkinliklerine katılmak için Afyonkarahisar’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayat ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında Mısır için ağlamasını eleştirerek, ‘ağlayan adam acizdir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Mısırda katliam işleniyor. Esasen taşlaşmamış kalbi olan her insanın duygulandığı bir hadisi var. Bir vahşet var orada. Başbakanımız gerçekten o duygu anını yansıtmıştır. Gerçekten insan olmanın tabii gereğidir. Tabii taşlaşmış kalbi olanlardan böyle bir davranış beklenemez. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğer kalbi öyleyse biz onu bilemeyiz. Ama başbakanımız bu konulara insanlık için ve insanların uğradığı zulümler için gerçekten hassas olan, gerçekten duygulanan bir kimsedir. Bu yüzden bu davranışı böyle Kılıçdaroğlu terakki etmişse, gerçekten ona ikinci bir yazıklar olsun. Biliyorsunuz geçen gün de kendisine böyle bir şey demek durumunda kalmıştım. Kendisi bugün böyle bir şey demişse ikinci bir yazıklar olsundan başka bir şey söylenemez. Mısır’da bir vahşet var. Çocuklar gençler öldürülüyor. Özellikle sniperlar tarafından hedef alarak genç kız tamamen şehit edildi. Bundan dolayı bir insanın duygulanmaması hassasiyet içinde olmaması beklenemez.”

 

“BAHÇELİ BAŞBAKANIN GÖZYAŞLARININ SAHTE OLDUĞUNU NEREDEN ANLAMIŞ?”

MHP Lideri Bahçeli’nin Başbakan için ‘gözyaşları sahte’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, “Sahte olduğunu nereden anlamış. Elinde bir miar ölçüm mü var. Bunlar gerçekten siyaseten söylenmiş sözlerdir. Bunlar bir siyasetçiye yakışmaz. Sahte ağlamak diye bir şey söz konusu olamaz. Başbakanımız son derece samimi hassas milletini seven son derece duygulanan bir insandır. Ben de yıllardır beraberce çalışıyorum. İnsan sevgisiyle kalbi dolu olan gönlü millet insanlık sevgisiyle dolu olan bir insandır. O nedenle yaptığı her şey gerçekten samimidir. Merttir dik durur. Bu gibi durumlarda da hassasiyetini ortaya koyar. Bunların bu konuda düşünmesi de siyaseten doğru değil. Başbakanımızı böyle yıpratamazlar. Varsa bir projeleri onu koysunlar. Biz büyük projeler ortaya koyuyoruz. Türkiye için büyük düşünüyoruz. Türkiye için büyük düşünüyoruz. Bunlar proje ortaya koysa daha isabetli olacak. Ama bunlar maalesef muhalefet böyle. Türkiye’de doğru dürüst muhalefet olmamasının sıkıntısını yaşıyoruz. Demokrasimizdeki tek sıkıntı bu. Ciddi bir muhalefet yok. Muhalefet de demokrasilerde gereklidir ama ciddi bir muhalefet olması kaydıyla” dedi.

 

“ZAMANI GELİNCE GÖRECEĞİZ”

ABD’nin Akdeniz’e savaş gemisi göndermesi konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Suriye’de olanlar bütün dünyanın sabrını taşırıyor. Hele kimyasal silah kullanılması ve 1400-1500 tane suçsuz, masum çocuğun öldürülmüş olması herkesi harekete geçirdi. Türkiye’nin sabrı kalmadığı gibi bütün dünyanın da sabrı kalmadı. obama da bu konuda ne düşünüyor bilmiyoruz ama Amerika’nın da sabrının kalmadığının bir işarete diye düşünüyorum. Zamanı gelince göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 haberahval.com