Bakan Çelik hakkında suç duyurusu

Bakan Çelik hakkında suç duyurusu
16 Eylül 2014 14:44

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’ne oturan yüksek inşaat teknikeri ve restoratör Cevat Yaltıraklı, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Manisa Soma’daki maden ocağına olumlu raporu veren iki müfettişe soruşturma izni vermediği gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

Lapseki’ye bağlı Suluca Köyü’nde oturan Cevat Yaltıraklı, dilekçesini Ankara’ya gönderilmek üzere Çanakkale Cumhuriyet Savcısı Engin Nalbant’a teslim etti. Yaltıraklı, geçmişte eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve eski Devlet Bakanı Recep Önal’ın, Yüce Divan’da yargılanıp beraat etmelerini bu olaya emsal gösterdi. O dönemde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında Halk Bankası’nı zarara uğratmak, yöneticiler hakkında soruşturma izni vermemek, suçlanan yöneticilerle ilgili işlem yapmamak ve dolayısıyla görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılandıklarını hatırlatan Yaltıraklı, şunları söyledi:

 

 

“Nasıl ki 9 yıl evvel bir banka yolsuzluğu olayında bürokratlarına veya yöneticilerine soruşturma izni vermediği için iki bakan Yüce Divan’da yargılandılarsa, şimdi de 301 kişinin ölümüne neden olan maden faciasındaki 2 müfettişe soruşturma izni vermeyen Bakan Faruk Çelik Yüce Divan’da yargılanmalıdır. Bir ayrıcalık tanındığı takdirde hukuk devleti ilkelerinden, anayasanın eşitlik maddesinden ve de hukukun üstünlüğü kuralından asla bahsedilemez. Eğer sorumlular hakkında, devletin herhangi bir katmanındakiler bu olayı kamufle etmeye kalkışırlarsa onları 301 şehidin aileleri, toplum vicdanı ve de tarih asla affetmeyecektir.”