Bakan Albayrak sinyalleri verdi, ‘Torba Kanun’ geliyor!

Bakan Albayrak sinyalleri verdi, ‘Torba Kanun’ geliyor!
12 Şubat 2020 13:43

KYK ve vergi borçlarına düzenleme yapılandırma, sicil affı için düzenlemede son durum açıklandı. Düzenleme torba yasa ile gelecek….

 

 

 

Beş farklı kanun teklifi sonrası uzmanlar, olası bir yapılandırma düzenlemesinin, 2019 borçlarını da kapsaması; ancak bunun için de Mart beyanname döneminden önce yasanın çıkarılıp, ikincil düzenlemelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini bildiriyor. Mart ayı beyannamesi öncesi kanun çıkarsa vatandaşlar faydalanabilecek.

 

 

BAKAN ALBAYRAK SİNYALLERİ VERDİ

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘ın, ekonomideki yıllık gelişmeleri , verileri ve son durumu değerlendirdiği basın toplantısında kullandığı ifadeler sicil affı yanı sıra borçların yeniden yapılandırılması beklentilerini de artırdı. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

“Yapılandırma kararı verilirken bir mağduriyet var mı ona bakıyoruz. Borcunu düzenli ödeyen ile ödememeyi huy edinenleri ayırt edecek bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu konularda sahadan bize de bilgiler ve talepler geliyor. Başka bakanlıklarla birlikte toplumun geniş kesimini etkileyecek bir çalışma yürütülüyor”

 

 

Söz konusu düzenlemelerin torba kanun ile TBMM ‘ye gelmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre torba kanun teklifinin geçtiğimiz hafta meclise geleceği bildirildi.. Ancak bazı aksaklıkların da giderilmesi için kanun teklifi tekrar değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonrası önümüzdeki haftalarda kanun teklifinin TBMM ‘ye gelmesi bekleniyor.

Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya ve Hüseyin Gökçe’ye bilgi veren uzmanlar, olası bir yapılandırma düzenlemesinin, 2019 yılı borçlarını da kapsaması ancak bunun için de Mart beyanname döneminden önce yasanın çıkarılıp, ikincil düzenlemelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdiler.