Bakan Akar Fransa’dan gelen açıklamaları yalanladı

Bakan Akar Fransa’dan gelen açıklamaları yalanladı
21 Haziran 2020 09:04

Hulusi Akar, Fransa’nın Akdeniz’de NATO misyonu çerçevesinde görev yapan fırkateyninin Türk gemileri tarafından taciz edildiği açıklamalarının “gerçek dışı olduğunu” söyledi.

 

 

Fransa, Akdeniz’de NATO misyonu çerçevesinde görev yapan Courbet isimli firkateyninin Tanzanya bandıralı bir gemiyi Libya’ya silah taşıdığı şüphesiyle denetlemek istediğini ve bunun üzerine bu araca eşlik eden Türk gemileri tarafından taciz edildiğini öne sürmüş; Türkiye’yi NATO’ya şikayet etmişti.

Telekonferans yöntemiyle yapılan ve iki gün süren NATO Savunma Bakanları toplantısının ardından Anadolu Ajansı’na konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa’dan gelen açıklamaları yalanladı:

“Bilgi, belge, gemimiz ve karargahlarımızdaki tüm kayıtlar dikkate alındığında söz konusu iddianın tamamen gerçek dışı olduğu görülmektedir. Bilakis başlangıçtan itibaren dostane, yapıcı, işbirliğine açık, destekleyici bir tutum içinde olan Türk Deniz Kuvvetleri unsurları, söz konusu gemiye Fransızların talepleri üzerine yakıt ikmali dahi sağlamıştır.”