Bahçeli’nin görevden aldığı Halaçoğlu’ndan açıklama: Külfetti zaten

Bahçeli’nin görevden aldığı Halaçoğlu’ndan açıklama: Külfetti zaten
13 Temmuz 2015 11:19

Bahçeli, genel merkez yöneticileriyle bir toplantı yaparak hafta başını beklemeden Halaçoğlu’nun görevden alınması yönünde talimat verdi. Halaçoğlu görevden alınması ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

Meclis Başkanlığı seçiminde CHP adayı Deniz Baykal’a oy vermemesini, “Dinsiz partinin adayına oy verdi diyeceklerdi” şeklinde savunan Yusuf Halaçoğlu, MHP’nin TBMM Grup Başkanvekilliği’nden alındı.

 

“Dinsiz parti” ifadesi nedeniyle tepki çeken ancak özür dilemeyeceğini açıklayan Halaçoğlu, Bahçeli’nin Twitterdaki “Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli, iyi tartmalıdır” açıklamasına rağmen, son olarak Habertürk Gazetesi’ne verdiği röportajda “Devlet Bey bana ‘Aldırma, devam et’ dedi” şeklinde açıklama yaptı.

 

Bu gelişme üzerine Bahçeli, genel merkez yöneticileriyle bir toplantı yaparak hafta başını beklemeden Halaçoğlu’nun görevden alınması yönünde talimat verdi. Karar, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından Halaçoğlu’na telefonla iletildi. Halaçoğlu ise karardan sonra Habertürk’ün sorularını yanıtlarken, “Sıkıntı yok. Grup başkanvekilliği külfetti zaten. Doğrusunu isterseniz, sevindim” ifadesini kullandı. Partiye hizmete devam edeceğini belirten Halaçoğlu, “Şimdi o sözlerden pişman mısınız, ‘Söylemeseydim daha iyiydi’ diyor musunuz?” sorusu üzerine ise “Benim o cümlelerim doğruydu. Yanlış söylemedim. O cümleleri yanlış yere çekenler utansın. Ben yanlış cümleler kurmadım. Bir operasyon yürütülüyor. Cumhurbaşkanı’nın o kadar sözlerini kimse böyle gündeme taşımıyor. Günlerdir yanlış yorumlarla konuyu sürdürdüler. Özür dileyecek bir şey yok” yanıtını verdi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet