Bahçeli’den Olimpiyat açıklaması

Bahçeli’den Olimpiyat açıklaması
10 Eylül 2013 17:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’un, 2020 Olimpiyatları ev sahipliği için seçilememesiyle ilgili, “Olimpiyat Komitesinin kriterleri, yazılı olmayan kuralları nelerdir ki İstanbul buna uymamış, uyamamıştır? Türkiye’nin başını öne eğmeye, milletimizi hayal kırıklığına uğratmaya niyet ve zihniyetleri aşağı yukarı belli olan Olimpiyat Komitesi’nin hiçbir hakkı olmayacaktır” dedi.

 

 

Bahçeli, partisinin İstanbul’da yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. “Siyasi görüş açısının kaygı verici ölçüde daraldığı, devlet ve millet bekasının temellerinden sarsıldığı, iç ve dış sorun alanlarının gittikçe ağırlaştığı bugünkü gündem altında, partimiz Merkez Yönetim Kurulu’nun asil ve yedek üyeleri bu defa da İstanbul’da bir araya gelmişlerdir” diyen Bahçeli, toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İstanbul’un 2020 Olimpiyatları için seçilememesini değerlendiren Bahçeli, İstanbul’un birçok şehri geride bırakarak Tokyo ile finale kalmasının hafife alınamayacak bir sonuç olduğunu belirtti. Bahçeli, “Biz parti olarak, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapması için destek olduk, bunun gerçekleşmesini canı gönülden arzu ettik. Arjantin’deki oylamanın neticesi ne olursa olsun, gönlümüzde kazanan ve başarıya ulaşan kesinlikle İstanbul olmuştur” diye konuştu.

 

 

 

“MADEM MÜSLÜMAN ÜLKELERE ŞANS VERİLMEYECEK BUNCA TANTANAYA NE GEREK VAR”

 

İstanbul’un resmi olarak neden seçilmediği ve tercih edilmediği hakkında da iyi düşünmenin ve kafa yormanın gerektiğini de ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti;

 

“Japonya’ya ikinci defa sunulan imkânın, hiç olimpiyat düzenlememiş olan Türkiye’den niçin esirgendiği, hangi saiklerin İstanbul’un seçilmeyişinde etkili ve belirleyici olduğu kapsamlı şekilde analiz edilmelidir. Olimpiyatlar Batı ülkeleri için değişmez bir hak ve kimsenin ortak olamayacağı baki nitelikli bir ödül müdür? Madem başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelere olimpiyat düzenleme şansı verilmeyecektir, o halde bunca tantanaya, bunca mücadeleye, bunca hazırlığa ne gerek vardır? Galibi baştan belli olan bu oylamaya, skoru baştan ortada olan bir müsabakaya lüzum var mıdır?

Olimpiyat Komitesinin kriterleri, yazılı olmayan kuralları nelerdir ki, İstanbul buna uymamış, uyamamıştır?

Türkiye’nin başını öne eğmeye, milletimizi hayal kırıklığına uğratmaya niyet ve zihniyetleri aşağı yukarı belli olan Olimpiyat Komitesi’nin hiçbir hakkı olmayacaktır.”

 

“BAŞBAKAN BİRAZ DA KUSURU KENDİSİNDE ARAMALIDIR”

 

Bahçeli, kamuoyuna yansıyan görüş ve bilgilerden, İstanbul’un seçilmeyişindeki başlıca etkenlerin; doping kullanan sporcular, Gezi Parkı’nın sancıları ve Suriye meselesi olduğunun anlaşıldığını da ifade ederken, “Ancak sadece bu gerekçeler olimpiyatların İstanbul’da düzenlenmesine mani hal teşkil etmeyecektir. 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’da yapılamayışını Başbakan ve hükümeti iyi anlamalı ve enine boyuna değerlendirmelidir. Özellikle Mübarek Ramazan ayındaki her konuşmasında, tüm dünyanın Türkiye’nin aleyhinde olduğunu, gelişmemizi ve huzurumuzu çekemediklerini sıklıkla ifade eden Başbakan, biraz da kusuru kendisinde aramalıdır” diye konuştu.

 

“BAŞARISIZLIĞA GÖZ GÖRE GÖRE SEVİNECEK HİÇBİR VATAN EVLADI YOKTUR”

 

Başbakan Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın açıklamalarını eleştiren Bahçeli şöyle devam etti:

“Başbakan’ın ayağının tozuyla havalimanında yaptığı suçlayıcı açıklamalar, spordan sorumlu bakanın terbiye dışı beyanatları ve kına edebiyatı yapması çok çirkin ve kabul edilemez niteliktedir.

AKP, olimpiyatlardan siyasi rant umarken, elde edilecek başarıyı kendi hanesine yazma kurnazlığına hazırlanırken, birden bire ibrenin ters dönmesini okuyamamış ve panikle karşı saldırıya geçmiştir. Bu ucuz ve ahlaken çok sorunlu olan yaklaşımın gerisinde açık bir şekilde siyasi hırs, hazımsızlık ve öfke hali olduğu fazlaca yer etmiştir.

Bize göre, Türkiye’nin başarısızlığına göz göre göre sevinecek hiçbir vatan evladı yoktur ve bundan sonrada görülmeyecektir.

İnanıyorum ki, İstanbul mutlaka bir gün olimpiyatları düzenleme hakkını kazanacak ve bu muazzam şehrimiz sportmenliğin, centilmenliğin ve dostluğun ne demek olduğunu tüm dünyaya ispatlayacaktır.”

 

 

018f28adaebd6dfce4f6a9642085a953 a5e109cbe65a41b4c2dfef1551d7f2de de63e278954cbb75a42551cb405a9e1b ef6baf3d84b0d8afd8b1ea3130974758