Bahçeli’den ‘fezleke’ açıklaması!

Bahçeli’den ‘fezleke’ açıklaması!
5 Mart 2016 17:40

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fezlekeler Meclis’e geldiğinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

 

 

 

ZAMAN’A KAYYUM ATANMASI

 

Devlet Bahçeli, Zaman Gazetesi’ne Kayyum atanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişler. Örtülü ve açık çatışma ortamına girmişler. Yakinen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla kurumların üzerine gidilmesi gerekirken medya alanında önemli çalışmalar yapan kurumların üzerine bu tür kaba davranışlarla gidilmesini ve korku aracı olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Medyaya gerekli alaka gösterilmeli, eğer yanlış faaliyetleri varsa acımadan üzerine gidilmelidir.”

 

“İKTİDAR DAHİ KALKSA MASADA MHP OTURACAKTIR”

 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısına rağmen Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasına geri dönmeyen CHP’yi eleştiren Bahçeli şöyle dedi: “Bu masanın içinde 3 partinin olması çok sığ kalır ama iktidarla CHP arasında bazı temel kavramlar üzerinde farklılıklara uzlaşma komisyonunda tartışmaları yerinde ön şart olarak sunmaları yanlış bir yaklaşım olmuştur. Dünyada her tarafta masalar kuruldu, bizde de masa tercihini yapmak doğru değil. MHP komisyonda bulunmayı, fikirlerini açıkça söylemeyi tercih etmektedir. Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin AK Parti’nin CHP ile diyalog kurmak suretiyle, onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. Gelmezse ne yapalım, o zaman bu 4 kişilik masada eksiklikler var demektir. İktidar dahi kalksa, en son masada oturacak olanlar yine o MHP’nin 3 değerli milletvekilleri olacaktır.”

 

“BİZ KİMSENİN DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMASINA KARŞI DEĞİLİZ”

 

MHP’nin teşklatlarında görevden almalara yönelik Bahçeli şu açıklamayı yaptı: “Tüm siyasi partilerimiz anayasa ve siyasi partiler yasasında yazılmış olan haklardan yararlanabilmeyi demokratik hak olarak görmektedir. MHP’de 200’ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP’nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir.”

 

“FEZLEKELER YOLUYLA DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI TEMEL TERCİHİMİZ OLACAKTIR”

 

Devlet Bahçeli dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili sorulan bir soruya şu yanıtı verdi; “Bazı partilerin sorumlu olan şahsiyetleri Türkiye’nin çok yoğun bir terör döneminde teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde faaliyet içerisinde bulunmamalarının tespit edilmesi halinde bir fezlekenin hazırlanması ve bununda Başbakanlık yoluyla Genel Kurul’a gönderilmesi halinde, MHP’nin bu konudaki milli hassasiyetleri bilindiği içindir ki, Fezlekeler gelir gerekçeler iyi incelenir ise bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Fezlekeler Meclis’e geldiğinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır.”

 

Bahçeli, daha sonra partililere dönerek “hadi çıkalım çay içelim” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

 

Kaynak: DHA