Bahçeli: Sizler helal ile sözleştiniz, onlar haram ile nikâh kıydılar

Bahçeli: Sizler helal ile sözleştiniz, onlar haram ile nikâh kıydılar
14 Mayıs 2015 14:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zonguldak mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maden kazalarına ilişkin sözlerini eleştiren Bahçeli, “Fıtrattan bahsediyorlar. Kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar. Haram yerken fıtratı, fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken Zonguldak’ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına da fıtrat gelmedi. Sizler çalıştınız Erdoğan kaçak ve karanlık saray yaptırdı. Sizler çalıştınız havuzcular yağmaladı. Sizler helal ile sözleştiniz. Onlar haram ile nikâh kıydılar” dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin propaganda amaçlı ilan ve materyallerinin kanunsuzca toplatıldığını, devletin kolluk güçlerinin 17-25 Aralık’ı hatırlatan afiş ve el ilanlarına ambargo koyduğunu söyledi. Bahçeli, “Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa vursunlar; hırsızlığı örtemeyecekler, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP’nin lekeli yüzünü anlatacağız. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz” dedi.Karayoluyla Zonguldak’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevlana Çeşmesi mevkisinde partililer tarafından karşılandı. Partililer, Bahçeli’nin elini öptü. Konvoy eşliğinde Zonguldak’a gelen Bahçeli, Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişiye hitap etti.

 

KAZALAR DURMADI, ÖLÜMLER KESİLMEDİ

 

Zonguldak havzasında 1983’de 103, 1992’de 263 madencinin öldüğü maden kazalarını hatırlatan Bahçeli, 2010’da 30 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciasına da vurgu yaparak, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2010’da Zonguldak’a gelerek ‘kader’ dediğini hatırlattı. Erdoğan’ın, kazaların abartıldığını, hükümetin yıpratılmak istendiğini söylediğini. Soma’ya gidip ‘fıtrat’ dediğini, markette bir vatandaşa küfürler savurduğunu, müşavirinin tekme salladığını hatırlatan Bahçeli, şöyle dedi:“Elbette her şey Allah’tandır. Buna itirazımız, buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Fakat tedbir tevekküle mani değildir. Hükümet üyeleri kameralar eşliğinde madenlere indi, işçilerimizle sofralara oturdu. Bu kapsamda gösterilen alicenaplık faciaları önleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadı, ölümler kesilmedi. Umutlar yine toprak altında kaldı. Çocuklar yine yetim bırakıldı. Zonguldak acıya havale edildi. Soma hüzne teslim edildi. Ermenek karanlığa ve feryada itildi. Evladı madende kalan Ermenekli Recep’in çığlıklarını kimseler duymadı. Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimizin kıdem tazminatı başta olmak üzere, verilmeyen haklarını önemseyen ve mesele edinen görülmedi.”

 

ÇALARKEN FITRATI HATIRLAMADILAR

 

Fıtrattan bahsedenlerin, ‘kader’ diyenlerin çalarken fıtratı hatırlamadıklarını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

 

“Haram yerken ‘fıtrat’ demediler. Rüşvet alıp verirken, Zonguldak’ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına ‘fıtrat’ da gelmedi. Sizler çalıştınız, Erdoğan kaçak ve karanlık saray yaptırdı. Sizler çabaladınız, havuzcular yağmaladı, vurgun seferleri düzenledi. Sizler madenlerde kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız, onlar zift gibi vicdanlarıyla milli kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helalle sözleştiniz, onlar haramla nikah kıydılar. AKP, yolsuzluk rekoru kırdı, soygunculukta zirve yaptı. Sizleri düşünmediler. Zonguldak’ın ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almadılar. Yediler, içtiler, gezdiler, harcadılar, kasalarını doldurdular. Banka hesaplarını hırsızlıkla şişirdiler.

 

AKP iktidarının yaptıklarını masum buluyor musunuz? AKP’nin kul hakkına sırt çevirmesini meşru görüyor musunuz? Madenlerde bir elde kazma, diğer elde kürekle ömür tüketirken, saraylarda sefa ve saltanat sürenleri bağışlayacak mısınız? Bu haksız, kirli ve kararmış iktidara daha fazla tahammül edecek misiniz?”

 

KARA SARAYI UNUTMAYIN

 

Rüşvete ve rüşvetçiye kol kanat gerenlerin unutulmamasını isteyen Bahçeli, “1 milyar 370 milyon liraya yapılan kara sarayı unutmayın. Her daim hatırlayın.Oslo görüşmelerini, ihanet pazarlıklarını unutmayın. 25 gün daha akılda tutarak sandıkta gereğini yapın” dedi.

 

AFİŞ VE İLANLARIN TOPLATILMASI

 

Erdoğan ve Davutoğlu’nun korkudan ne yapacağını şaşırdıklarını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

 

“Partimizin hazırlayıp her tarafa dağıttığı propaganda amaçlı ilan ve materyallerimiz kanunsuzca toplatılmıştır. İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi zabıtaları gece gündüz mesai yapmışlardır. Devletin kolluk güçleri 17-25 Aralık’ı hatırlatan, AKP’nin kirli çamaşırlarını deşifre eden afiş ve el ilanlarına hayasızca ambargo koymuşlardır.

 

İlçe seçim kurullarından zorla, baskı ve dayatmayla karar çıkartmışlardır.Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa vursunlar; hırsızlığı örtemeyecekler, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP’nin lekeli yüzünü anlatacağız.

 

Gerekirse uyumayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız. AKP’nin haram ve hıyanetlerini herkesle paylaşacağız. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz.Doğrunun önüne kimse geçemez. MHP korkmaz. İnandıklarını haykırmaktan asla kaçınmaz. İster zabıta gücü olsun, ister polis kuşatması görülsün, isterse de hukuk cinayetleri işlensin. Karşımızda hiç kimse duramaz.”

 

17-25 ARALIK MİLLETİN HAFIZASINA KAZINDI

 

17-25 Aralık’ın milletin hafızasına kazındığına işaret eden Bahçeli, “Çözülme süreci Zonguldak’ın gündemine alınmıştır. Rüşvet yiyen bakanlar, para eritmekle meşgul olan Başbakan ve evlatları Zonguldaklının hatırından asla çıkmayacaktır. Hırsızları unutacak mısınız? Sizlerin emeğini çalanları unutacak mısınız? Sizleri işsiz, güvensiz, gelirsiz, geleceksiz bırakanları affedecek misiniz? Ya kalkınma ve zenginleşme hikâyelerini dinleyerek suskunluğa devam edeceksiniz. Ya da ‘hayır’ kararıyla, soyguna, haksızlığa ve ahlaksızlığa ‘dur’ diyeceksiniz. Ya zulme, istismara, adaletsizliğe ve alçaklığa susarak harama göz yumacaksınız. Ya da MHP ile birlikte yürümeye başlayıp kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız. Bunun için ‘Bizimle Yürü Zonguldak’ diyoruz.

Bu yürüyüş korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür. Bu yürüyüş ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş talana ve yalana karşı ahlakın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, hainlere, eli kanlı teröriste, onunla müzakere edenlere karşı milli bir yürüyüştür” diye konuştu.

 

YOKSULLUKLA, YOLSUZLUKLA, TERÖRLE SAVAŞACAĞIZ

 

Seçim beyannamesinde açıkladıkları 5 ana projeyle milletin sıkıntılarını çözmek için yola koyulduklarına işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. İş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş normlarda sağlanması için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alıp denetimleri etkinleştireceğiz. Maden ocaklarının işletmesini çağın teknolojik gelişmelerinden yararlanarak yapacağız, işçi sağlığı ve güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. İş kazalarının altında yatan kayırma, denetimin etkin olmayışı ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmamasına dönük işletmecilik zafiyetlerini yasal ve idari düzenlemelerle engelleyeceğiz. Bu süreçlerde görevlerini ihmal edenlere yönelik caydırıcı müeyyideleri Türk Ceza Kanunu ve diğer kanunlarla temin edeceğiz. İşletmelerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenleme ve denetleme yapmak üzere ‘İş Güvenliği Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ oluşturacağız.”

 

EMEKLİ, ÇİFTÇİ, İŞÇİYE VAATLER

 

Bahçeli, emeklilere Mart ve Eylül aylarında toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği ödeyeceklerini, asgari ücreti net 1400 lira yapacaklarını, muhtarların maaşlarını da asgari ücret seviyesi 1400 liraya getireceklerini, imamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için çalışacaklarını kaydetti. Bahçeli, alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde Tasavvuf İlimleri Bölümü kuracaklarını belirtti..

 

Bahçeli, çiftçi için de başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacaklarını söyledi.