Bahçeli: Recep Tayyip Erdoğan sen bittin!

Bahçeli: Recep Tayyip Erdoğan sen bittin!
25 Mart 2014 14:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık rüşvet operasyonuyla ilgili iddianamenin iade edilmesini eleştirip, “Korku bacayı sarmış. Recep Tayyip Erdoğan sen bittin! Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51’le geldin, 51’le gideceksin” diye iktidarı sert dille eleştirdi.

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları için geldiği Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’ndeki ilk mitingde yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Bahçeli, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve Sarıçam İlçe Belediye Başkan Adayı Bilal Erdoğan’a destek isterken “Bakın, altını kalın çizgilerle çiziyorum. Bu Bilal, Recep’in Bilal’i değildir. Bu Bilal, Yörükoğlu Yörük Bilal’dir” dedi.

 

‘OPERASYONUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN DARMADAĞIN ETTİN’

 

17 Aralık rüşvet operasyonu üzerinden AKP iktidarını eleştiren Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı miting meydanlarında hakaret ve tehditler yağdırdığını belirterek, “Şimdi iddianameyi hazırlayan savcı yok. Kolluk hizmetlerini sunan polis kardeşlerimiz yok. Nöbetçi hakimler kalmadı. Savcılar kıyıldı, hakimler yer değiştirdi, 8 bin polis kardeşimiz darmadağın oldu. 28 valinin yeri değişti, merkeze alındı. Yani yolsuzluk operasyonunun önünü kesmek için Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal ve kendisine ulaşabilecek yolların önünü tıkamak için her türlü hukuk dışı eylem yapılmıştır. Bunlar alışkanlık haline getirilmiştir” diye konuştu.

 

‘YÜZDE 51’LE GELDİN, 51’LE GİDECEKSİN’

 

Yasa değişikliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısının değiştirildiğini ve sonrasında 17 Aralık operasyonu ile ilgili savcılık iddianamesinin reddedildiğini anlatan Bahçeli, şunları söyledi:

“Savcılık iddianamesi reddediliyor, yeniden düzenlenmesi isteniyor. Acaba kimleri kurtaracaksın. Hele hele o İranlı şarlatanı içeri aldınız, altın kaçakçılığı, kara para aklama, 4 bakana ve çocuklarına rüşvet dağıtmaktan suçlu olan kişi, 40 küsur günde dışarı çıktı. Bu kadar aceleyle bu niye dışarı çıkarıldı? Her halde o şarlatan Başbakan’a gelen avukatlarıyla demiştir; ‘beni kurtarmazsınız alayınızı yakarım’. İşte korku bacayı sarmış. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, herkese iftira ediyor, herkese ‘alçak’ diyor. ‘Bana komplo kurdular, montaj’ yaptılar diyor. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Senin ak kaşıklığın mı kaldı? Kap kara bir kaşık oldun. Hala da Türkiye’yi yönetmekle meşgulsün. Meydanlarda konuşuyorsun, propaganda gücüyle herkese iftira ediyorsun. Ama dilinin ucundan ‘ülkemde bir yolsuzluk ve rüşvet konusu var, bazı insanlar tutuklandı, bazı insanlar bırakıldı, şimdi bize dil uzatılıyor, bizim partimizin adı aktır, ama bunlar akı karartıyorlar. Ben bütün savcılara tam yetki veriyorum, araştırın, ta oğlum Bilal ‘e kadar varsa çıkartın’ diyeceği herkese iftira ediyor, herkese hakaret ediyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan sen bittin. Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51’le geldin, 51’le gideceksin.”

 

AYAKKABI KUTULARINDAN BAYRAK VE GÜVERCİN ÇIKTI

 

Bahçeli, daha sonra merkez Yüreğir İlçesi’nde düzenlenen mitingde 4 bin kişiye hitap etti. Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram’ın destekçileri, çok sayıda ayakkabı kutusuyla seçim otobüsünün önünde yer aldı. Devlet Bahçeli, bozkurt selamıyla kalabalığı selamlarken, partililer üzerinde ‘Ben vatandaşım. Benim ayakkabı kutum boş’ yazan kutuları aynı anda açtı. Bazılarından Türk Bayrağı, bazılarından da güvercinler çıktı. Çevre binalardan da partililer yüzlerce güvercin uçurdu. Bahçeli burada MHP’ye gönül verenlerin dört elle sandığa sahip çıkmasını isteyip, seçim hilelerine karşı uyanık olmaya çağırdı.

 

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU

 

Devlet Bahçeli, daha sonra merkez Seyhan İlçesi’nin Pınar Mahallesi’nde toplanan partililerine hitap etti. Seçim güvenliğine dikkat çeken Bahçeli, provokasyona gelinmemesini istedi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına da burada da değinen Bahçeli şöyle dedi:

 

“Hiç timse ülkemizde toplumsal hareketleri kışkırtarak milleti birbirine düşürmeye heves etmesin. Bir takım tuzaklara düşerek kardeş kavgası başlatılmak istenmesin. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi güneylisi, mezhebi etniği ne olursa olsun alayınız Cenabı-ı Allah’ın kutsal emanetidir. Bazı konular var onlara dikkat etmek gerekiyor. Yolsuzluk ve rüşvet konusu göz ardı edilmemelidir. Toplumda alışkanlık haline getirilmemelidir. Yolsuzluk ve rüşvet toplumsal hastalık gibidir, kanser gibidir, vücudu sarar dolayısıyla toplumu sarar, toplumu çürütür devleti çökertir. 99 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitme cesaretini gösteremiyorlar. Korkuları, endişeleri kaygıları var. Bunun hesabı bir gün sorulacak milli irade eliyle. Milli irade ile sorulması demek seçimle sorulması demek. En yakında 30 Mart seçimi var. 30 Mart’ta iktidar değişmez ama belediye başkanları seçilir. 30 Mart, iktidara ‘Emmioğlu ileri gidiyorsun, yanlış yapıyorsun’ demektir. Recep Ağa, bu milletin ikazını duymamazlıktan gelme, bu milletin ayranı kabarırsa havada üç takla atarsın sonra de yere çakılırsın izin bile kalmaz.”

 

HUKUKÇULARLA BULUŞTU

 

Bahçeli, mitinglerden önce ise Çukurova Hukukçular Derneği’nin yeni hizmet binasını açtı. Derneğin Reşatbey Mahallesi’ndeki binasına gelen Bahçeli’yi çok sayıda avukat ile partili karşıladı. Partililerin elini öptüğü Bahçeli’ye, dernek hakkında bilgi veren Çukurova Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Burkay Dikici, milli değerleri koruyup yaşatmak ve hukukun üstünlüğü için çalıştıklarını söyledi. Türk kahvesi ikram edilen Bahçeli, dernek binasının açılışı yaptıktan sonra hukukçularla basına kapalı bir görüşme yaptı. Bahçeli, dernek binasının bulunduğu apartmandaki Fatma Ana Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne girip öğretmen ve eğitim alan çocuklarla da görüştü.