Bahçeli neden evet diyecek

Bahçeli neden evet diyecek
9 Ocak 2017 17:30

Uzun süre, “Başkanlığa evte diyeceğimi iddia eden alçaktır” mealinde konuşan Bahçeli nihayet yakınlarda hem TBMM’deki oylamada hem de olursa referandumda Erdoğan’ın başkanlığına evet diyeceğini deklare etti.

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

 
Bahçeli’nin bu tutumu konusunda, yani devleti Erdoğan’a teslim etmeye neden evet dediği konusunda çok yorum ve merak var.

 

 
Haliyle insanlar, esasen Bahçeli ve MHP’ye birşey getirmeyecek, hatta MHP’yi siyasi parti olarak daha da etkisizleştirecek bu başkanlığa neden evet dediğini merak ediyor ve buna mantıklı cevaplar bulamıyor.

 

 
Komplo teorileri de var tabii Bahçeli hakkında, ki, ben onlara itibar etmiyorum.

 
Benim Bahçeli’nin neden evet dediği konusunda düşüncelerim şöyle…

 

 
1-Bahçeli ile Erdoğan’ı MHP’de muhaliflerin ciddi biçimde ortaya çıkması, olağanüstü kurultay yapıp, yönetimi alabilecek hale gelmeleri süreci yakınlaştırdı. Geçtiğimiz sene MHP’de ortaya çıkan muhaliflerin hiçbir eften püften değildi. Koray Aydın’ından, Meral Akşener’ine, Sinan Oğan’a kadar, hepsi MHP tabanına ciddi biçimde hitap edebilen kişilerdi. Yeterli imza da toplayabildiler ve MHP yönetimini alabilecek hale tam olarak geldiler. Bahçeli bunu asla tolere etmedi. Bunun en temel sebebi Bahçeli için MHP Genel Başkanlığı’nın yaşam biçimi olması. Yani o MHP’nin başında olmazsa düşeceği boşluğu doldurabilecek bir başka imkana sahip değil, böyle bakyor Bahçeli MHP genel başkanlığına. Bir de Bahçeli kendi istemeden birilerinin onu yönetimden uzaklaştımasını asla tolere edemiyor ve bunu kişiselleştiriyor fena halde. Bahçeli’ye göre ilerde kendisi zaten zamanı geldiğinde gider ve yerini başka birine bırakır. Bu isyan hali de ne oluyor? Hem onlar gelse daha iyisini mi yapacak? Seçmen MHP’ye belli bir oranın üstünde oy vermiyor işte. Bahçeli’nin FETÖ’cüler MHP’yi ele geçirecek iddiları da maddi bir gerçeklik taşımaktan ziyade, muhalifleri karalayarak etkisizleştirme amacını taşıyor nitekim. Ve işte, MHP Genel Başkanlığını kendi yaşam meselesi olarak gören Bahçeli geçen sene muhaliflerden kurtulmak için Erdoğan’a yanaştı. Normal yollar işlese ve mahkemeler normal kararlarını verebilecek olsalardı kurultay olacak ve Bahçeli gidecekti. Bahçeli gördü ki bu işten onu ancak Erdoğan güdümlü mahkeme kararları kurtarır. Bundan dolayı Erdoğan’a sıcacık yanaştı. Erdoğan da zaten MHP’li muhalifleri zerre kadar istemiyor, hatta muhaliflerin MHP’nin başına gelecek olma ihtimali bile fena halde tüylerini diken diken ediyordu. Zira muhaliflerin hepsi dinamik, Erdoğan’a ve siyasetine etkin muhalefet yapmak isteyen ve bunu yapabilecek tiplerdi. Erdoğan’ın Bahçeli’li rahatı bozulacaktı. Dolayısıyla Erdoğan Bahçeli’ye yardım için düğmeye bastı ve Bahçeli’yi mahkeme kararlarının mahiyeti ile muhaliflerden kurtardı. Herşey açık konuşulmaz ama zımni atmosferler vardır ve Bahçeli de Erdoğan’ın bu yardımına karşılık otomatikman başkanlık olayının havasına girmiş oldu bu olayla

 

 

 
2-Bahçeli kendisinin iktidar olamayacağını düşünüyor ve seçmene de küskün. Hatırlarsanız defalarca seçmenin MHP’ye belli bir sınırın üstünde oy vermemesinden şikayet etmişti kırgın bir ses tonuyla. Bahçeli diyor ki içinden, “Ben zaten iktidar alternatifi değilim, Erdoğan da son yıllarda Kürt meselesindeki çizgisini değiştirdi ve savaşıyor PKK ile. Suriye belası da onu terbiye etti ve IŞİD’le de savaşıyor. Bırakayım o yapsın bu işleri. Zaten öyle bir belalı siyasal dönem var ki, seçmen bana yüzde 50 oy verecek olsa da istemem şu anda iktidar olmayı. Bırakalım Erdoğan bu belalı dönemi temizlesin”

 

 
3-Böyle siyasal bir dönemde iktidar olmak Erdoğan’ı zaten kaçınılmaz olarak yıpratacak ve başkan olsa bile Türkiye’yi yönetemeyecek. İstediği şekilde hareket de edemeyecek. O halde ne zararı var, bırakalım kendi yarattığı belaların içine dalsın ve zaten onları temizlemek o kadar zor ki, temizlemeye çalışmaktan gözünü bile açamayıp, kafasındaki hiçbir planı gerçekleştiremeyecek durumda olacak.

 

 
Bahçeli, yani, aklında Erdoğan’a herhangi birşey verdiğini düşünmüyor. Erdoğan’ı daha da yıpratacak bir sürecin içine sokacağını düşünüyor Bahçeli.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar