Bahçeli: Kendilerine sarayı, pilotlarımıza uçan enkazı layık görüyorlar

Bahçeli: Kendilerine sarayı, pilotlarımıza uçan enkazı layık görüyorlar
7 Mart 2015 00:06

MHP Genel Başkana Devlet Bahçeli, 9 gün arayla üç F-4 tipi uçağının düşmesi sonucu 6 pilotun hayatını kaybetmesinin herkesi hüzne boğduğunu belirtti. Bahçeli,“Rahat ve konforları için uçan sarayları kendilerine hak gören iflas etmiş zihniyetler, kahraman pilotlarımıza uçan enkazı layık görüyorlar”dedi.

 

 

Bahçeli, gündemdeki konuları Twitter üzerinden değerlendi. Bahçeli, Türkiye’nin her alanda irtifa kaybettiğini ve her alanda yere çakıldığını ifade etti. Bahçeli, 9 gün arayla üç uçağın düşmesi ve 6 pilotun şehit olmasının herkesi hüzne boğduğuna dikkat çekerek, açıklamasına şöyle devam etti: “9 günlük arayla düşen üç F-4 tipi uçakta şehit olan 6 pilotumuz hepimizi hüzne boğdu, hepimizin yüreğini kavurdu. Bu uçaklara uçan tabut diyorlar, kimseden ses çıkmıyor. Fırlatma mekanizması çalışmıyor deniliyor, kimsenin yüzü kızarmıyor. Kazalar yüzeysel açıklamalarla geçiştirilmesin diyoruz, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Miadı dolmuş uçaklar ölüm saçıyor diyoruz, tedbir alınmıyor.”

 

Bahçeli, ‘F-4 tipi uçaklara milletin güveni kalmadı’ diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı eleştirdi. Bahçeli, “Madem güven kalmadıysa, bu uçaklar niçin havalanıyor? Bile bile ölüme neden davetiye çıkarılıyor? Yazık değil mi vatan evlatlarına?” sorusunu yöneltti.

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için harcanan parayı eleştiren Bahçeli, “Rahat ve konforları için uçan sarayları kendilerine hak gören iflas etmiş zihniyetler, kahraman pilotlarımıza uçan enkazı layık görüyorlar. Saray yaptırıp içine saklananlara her şey reva, kahramanca vatan nöbeti bekleyenlere her şey fazla! Bu sakatlık düzelmeden akıbet düşüştür” ifadesini kullandı.

 

Bahçeli, Merkez Bankası’yla kayıkçı kavgası yapan döviz lobisi hizmetkarlarının milli paranın değerini düşürdüğünü, Dolara ve Avro’ya selam durduklarını kaydetti.

 

Türkiye’nin hiç yükselmediğini, zirvelere doğru kanat açmadığını vurgulayan Bahçeli, “Sürekli uçurumdayız, sürekli diplerde geziyoruz”dedi.