Bahçeli: Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz

Bahçeli: Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz
19 Mayıs 2015 15:37

Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda günün ilk mitingini Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı, “Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz”dedi. Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Mursi üzerinden Erdoğan ve Davutoğlu’nun duygu sömürüsü yaptığını kaydeden Bahçeli, “Şehadet istismarına başvuran zalimler milli duruşun yanından bile geçemezler” diye konuştu.

 

Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda günün ilk mitingini Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi. Anıtpark önünde yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesine yönelik ümitlerini dile getirirken, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarılar diledi.

 

19 MAYIS RUHU

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 96 yıl önce Samsun’dan milli mücadelenin ilk adımının atıldığını belirterek 19 Mayıs’a ilişkin “Samsun milli devletin yol haritası, asırların içinde kaynaşan aziz milletimizin heyecan ve haysiyet kaynağıdır. Bu kaynak kurumayacaktır. Bu kaynak yağmalanamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücünün ve nefesinin yetmeyeceğini söyleyen Bahçeli, şunları söyledi:

 

“Afyonkarahisar’da hala taarruz ruhu vardır. Çünkü Afyonkarahisar’da hala cesaret, hamiyet ve fazilet yaşamaktadır. Gerekirse 93 yıl öncesinde olduğu gibi Kocatepe’ye tekrar karargah kurarız. Gerekirse Dumlupınar’a kadar aşkla koşar, fedakarlıkla namertlere kafa tutarız. Yetmezse soluğu İzmir’de alır, önümüze kattığımız ne kadar rezil, zillete düşmüş işbirlikçi, bölünmemizi bekleyen şiddet ve şekavet yuvaları varsa denize dökeriz. Dün yaptık, yine yaparız. Dün başardık, bir kez daha başarırız. Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz, Afyonkarahisar’ı özümseyemez. Mursi üzerinden duygu sömürüsüne yeltenen ve şehadet istismarına başvuran zalimler milli duruşun yanından bile geçemezler. Zira onların fıtratında vatan ve tarih sevgisi yoktur. Onların söz ve mizaçlarına Türkiye’nin hak ve çıkarları yansımamıştır. İşte bizim yürüyüşümüz bunlara karşıdır.”

 

“İŞGAL ORDUSUNDAN FARKI YOK”

 

Ak Parti iktidarının 96 yıl önceki işgal ve istila kadrosundan hiçbir farkı kalmadığını savunan Bahçeli, Ak Parti ile beraber, karşılarında 1919’un küresel dayatmaların tekrar yeşerdiğini söyledi. Türkiye’yi, Sevr şartlarına götürmek için büyük bir saldırı ve kapsamlı operasyon yürütülmekte olduğunu iddia eden MHP lideri, şöyle devam etti:

 

“Hukuk ve adaletimiz siyasi tasallut ve yandaş hakimiyetindedir. Dürüst ve temiz yönetim arayışları rüşvet ve soygun çetesinin baskısındadır. Millet ve devletçe içinde bulunduğumuz durum özetle budur. Bu karanlık tablonun mimarı AKP’dir.”

 

“BU KADAR HASARI YUNANLI VERDİ”

 

Haziran seçimlerinin Türkiye’nin acımasız bir sömürüden beslenen yaygın bir yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin sona ereceği tarih olacağını kaydeden Bahçeli, “AKP dönemi 20 gün sonra sona erecektir. Mutlu sona yalnızca 20 gün kalmıştır. AKP iktidarı ve beraberindeki şer ve menfaat çeteleri bir daha gelmemek üzere inşallah silinip gidecektir” dedi. Bahçeli, ‘Vur de vuralım öl de ölelim’ sloganlarıyla kesilen konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Yürüdük yürüyeli, hainler korkuyor, rüşvetçiler siniyor, millet düşmanları telaşla sağa sola kaçışıyor. Ama nafile, kaçamayacak, kurtulamayacaklar; mutlaka yedikleri haram lokmalar burunlarından getirilecektir. Hakikaten tahribat büyüktür. Bu tahribattan bütün Türkiye gibi elbette Afyonkarahisar da ve üstelik fazlasıyla payına düşeni almıştır. Bu kadar ağır bir hasarı ancak 93 yıl önce kaçarken Karahisar’ı tahrip eden, Karahisarlıyı katleden Yunanlı verebilmiştir. Bugünkü yıkımın şiddetine baktığımızda manzara o yılları çağrıştırmaktadır.”

 

GARABET VE REZALET BUNLARLA YAŞANDI

 

Afyonkarahisar’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklenen Devlet Bahçeli, “Kaçak siyaset yapan Erdoğan ve onun yörüngesine tutunmuş Davutoğlu’na göre, Türkiye’de, Cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet yoktur. Ne kadar eser ve hizmet varsa AKP ile olmuştur. Bu hizmetlerin ilkleri de hep AKP ile gerçekleşmiştir. Bunlara göre AKP ilklerin partisidir. Evet, doğrudur, Erdoğan ve Davutoğlu hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa ilk kez bunlarla yaşanmıştır” diye konuştu.

 

CUMHURAŞKANI ERDOĞAN’IN İLKLERİ

 

Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez bir cumhurbaşkanının Anayasa’yı deldiğini, cumhurbaşkanının açıktan siyasi taraf tuttuğunu, yine ilk kez bir cumhurbaşkanının defalarca Anayasa suçu işlediğini, muhalefetle kavga ettiğini, kindarlığını, tahammülsüzlüğünü ispatladığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İlk kez bir cumhurbaşkanı rejim ve sistemi rafa kaldırmak için hazine imkanlarıyla meydanlara inmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı Türk milletini kafasında bölmüş, bölücü terör örgütüyle başkanlık pazarlığına oturmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı asgari ücretin artırılması tekliflerine sinirlenmiş, kaçak ve karanlık saraya sizlerin helal rızkını saçmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı haram yemiş, hıyanete göz kırpmış, rüşvetçileri korumaya almış, kişisel husumet içinde olduklarını kırmızı kitaba tehdit olarak yazdırmıştır” dedi.

 

“BAŞBAKAN SEROK OLDU”

 

Başbakan Davutoğlu’na ise, “İlk kez bir başbakan serok olmuş, doğuda başka, Afyon’da başka konuşmuş, fırıl fırıl dönmüştür. İlk kez bir başbakan kendi makamını ortadan kaldırmak için siyaset meydanlarına çıkmış, itibar ve saygınlığını yıkmıştır” sözleriyle yüklenen Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun terbiye ve ıslaha bu kadar muhtaç düştüğünü iddia etti. Bahçeli, eleştirilerine şöyle devam etti:

 

“İlk kez bir cumhurbaşkanı ve başbakan millilikten bu kadar savrulmuş, ilk defa küresel cinayet projelerinin eteğine tutunmuşlardır. AKP israfta ilk, soygunda ustadır. AKP inkarda ilk, bölücülükte rakipsizdir. AKP terörle pazarlıkta ilk, bebek katiliyle diyalogda eşsizdir. AKP insan onurunu çiğnemede ilk, milli ahlakı köreltmede zirvedir. AKP Türkiye’ye kötülükte marka, Türk düşmanlığında ileri karakoldur. Biz hırsızlar hesap versin, karakola ve adliyeye gitsin diyoruz, onlar sandığa gidelim, millet karar versin diyorlar. Biz çözülmeye kapı açmayın, milleti birbirine düşüreceksiniz diyoruz, onlar güzel şeyler olacak, milli birlik ve kardeşlik canlanacak diyorlar. İlk defa ekonomi büyürken, işsizlik AKP döneminde artmıştır. İlk defa bir başbakan zam isteyen bir memura, ‘IMF’yi ikna edin’ demiştir.”

 

Ak Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin toplam borcunun 400 milyar doları aştığını, ithalatın patladığını söyleyen Bahçeli, “AKP de yabancı bir proje olup ithal edilmiştir. Erdoğan ve Davutoğlu, inanç istismarının yeniden maya tutacağını sanmaktadır” dedi.