Bahçeli: Hiç kimse kahramanlık yapmasın

Bahçeli: Hiç kimse kahramanlık yapmasın
30 Temmuz 2015 14:48

TOKAT’a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde artan terör olayları ve Şırnak’ta 3 askerin şehit düşmesi ile ilgili olarak, “Her gün üzülerek bazı emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetli mensuplarının ve vatandaşlarımızın şehit haberleri gelmektedir. Üzüntümüz büyüktür ama Türk milleti güçlüdür ve bunun altından mutlaka kalkacaktır” dedi.

 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genişletilmiş il istişare toplantısına katılmak üzere karayolu Ankara’dan Tokat’a geldi. Partililer tarafından Tokat-Turhal Karayolu havaalanı kavşağında karşılanan MHP lideri Bahçeli, ardından toplantının düzenlendiği 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayına geçti. Burada partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Bahçeli, toplantının yapılacağı Adnan Menderes konferans salonuna girdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program daha sonra basın mensuplarına kapalı şekilde devam etti.

“ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ”

 

 

MHP lideri Bahçeli, toplantı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, son günlerde artan terör olayları ve bugün Şırnak’ta 3 askerin PKK’lılar tarafından şehit edilmesini hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar geçen süreç içerisinde PKK ihanet örgütünün terörü tırmandırdığına şahit olmaktayız. Her gün üzülerek bazı emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetli mensuplarının ve vatandaşlarımızın şehit haberleri gelmektedir. Üzüntümüz büyüktür ama Türk milleti güçlüdür ve bunun altından mutlaka kalkacaktır. Terörü yerle bir edecektir ve bütün milletimizin arzuları istikametinde terör belasından Türkiye’yi kurtaracaktır. Bu bakımdan bugün almış olduğumuz haber çok büyük bir üzüntü içerisinde bizi üzüyor. Milletimize başsağlığı diliyoruz, şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu terör faaliyeti en kısa sürede son bulur.”

 

 

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

 

 

CHP’nin terör oylarıyla ilgili Meclis’te komisyon kurulması önergesini eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Bununla ilgili olarak da TBMM’nde dün bir terörün tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haberle milletimiz bir daha görmüş oldu. Özellikle CHP’ye sesleniyorum. HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır Cumhuriyet Halk Partisi.”

 

 

“HİÇ KİMSE KAHRAMANLIK YAPMASIN”

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın dokunulmazlıkla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Bahçeli şöyle dedi: “O Yargıtay Başsavcılığının başlatacağı bir yargı süreci sonrasındadır. Hiç kimse kalkıp kahramanlık yapmasın. Günü geldiğinde, dokunulmazlık meclise geldiğinde MHP ne yapacağını bilir.”

 

 

MHP lideri Bahçeli buradaki açıklamasının ardından öğlen yemeğine geçti.

 
Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)