Bahçeli: Hainler kardeşliğimizi bozamayacaklar

Bahçeli: Hainler kardeşliğimizi bozamayacaklar
19 Mart 2016 16:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kaymakamlık binası yakınlarında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada “Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır” dedi.

 

 

 

“HEVESLER BOŞUNADIR, HAİNLER BAŞARAMAYACAK”

 

 

MHP Lideri Bahçeli, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kaymakamlık binası yakınlarında gerçekleştirilen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Türk milletinin, tarihinin en dehşet verici günlerinden ve en şiddet dolu döneminden geçtiğini savunan Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

 

“Milli beka ve güvenliğimiz ağır şantaj ve saldırı altındadır. Terörizmin kanlı yüzü, teröristlerin namert ve aşağılık eylemleri sabır ve tahammülleri bitirme noktasına kadar getirmiştir. Türkiye’miz canlı bombalarla kuşatılmış, hain plan ve hedeflerle nefessiz bırakılmıştır. Her gün patlayan bombalar, yürekleri kavuran şehit haberleri, herkesi derin bir endişeye sevk eden sivil hedeflere yönelik menfur suikastlar ülkemizi istikrarsız ve belirsizliğe sokmuştur. Türkiye tarihsel rotasından sapmış; toplumsal huzur, asayiş ve iç barış ortamı kahredici ölçüde zedelenmiştir. Biraz sonra bedenine bomba saran herhangi bir katilin intihar eylemini nerede yapacağı, kaç kişinin hayatına mal olacağı meçhuldür. Bu itibarla Türk milleti tarihinin en dehşet verici günlerinden, en şiddet dolu döneminden geçmektedir. Bugün İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı karşısında meydana gelen canlı bomba saldırganlığı Türkiye’nin yılgınlığa ve korkuya daha da fazla mahkum olması amacıyla düzenlenmiştir.

 

“AKP HÜKÜMETİNİN TARİHİ YANLIŞ POLİTİKALARININ BEDELİNİ TÜRK MİLLETİ ÖDEMEKTEDİR”

 

Küresel ve bölgesel efendileri hesabına kiralık tetikçilik yapan canilerin bir yanda Doğu ve Güneydoğu’da kan dökmesi, diğer yanda belirli aralıklarla Ankara ve İstanbul’un kalbini hedeflemesi Türkiye’nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük hunhar bir stratejinin ara duraklarıdır. Türk devleti elinde silah taşıyan, beline bomba saran Türkiye düşmanlarının hakkından gelecek güç ve yeterliliğe sahiptir. Asırlardır Türk milletine kin ve nefret besleyen haçlı hesaplarıyla, teröristleri maşa gibi kullanan malum ve suçlu ülkelerle yüzleşme, gerekirse hesaplaşma vakti gelmiştir. Bu kapsamda dost, müttefik veya komşu olarak görülen bazı ülkelerin masum olmadığı açık ve meydandadır. Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir. Her ne olursa olsun, kim neyi dayatırsa dayatsın Türk milleti topyekûn ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır. Aziz milletimiz hıyanet ve husumet odaklarına karşı tek ses, tek nefes, tek bilektir. Tarihinde sayısız zafer ve kahramanlığa imza atan bu büyük millet ne terörden ne de küresel cinayet projelerinden korkmayacak, boyun eğmeyecektir. Bir kez daha ilan ve ifade ediyorum ki, Milliyetçi Hareket Partisi terör ve terörizmle mücadelede milletiyle beraber, devletiyle yan yanadır. Bu düşüncelerle İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde vuku bulan canlı bomba saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun diyorum.”

 

 

Kaynak: ANKARA, (DHA)