Bahçeli: 1937’de başlatılan devlete karşı isyandır, katılanlar da teröristtir

Bahçeli: 1937’de başlatılan devlete karşı isyandır, katılanlar da teröristtir
28 Kasım 2014 12:00

MHP lideri Bahçeli çok tartışılan Tunceli ziyaretine başladı. Davutoğlu’nun “o söylediklerini Tunceli’de söyleyemezsin” sözüne misilleme olarak yapılan bu ziyarette ne olacağı çok merak ediliyor. Bahçeli Tunceli’de yaptığı konuşmada çok sert mesajlar verdi.

 

 

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

 

 

Nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim. Buluşmamızı çekemeyenler dedikodu yaptılar. Tunceli’ye gelmeemizi sanki yabancı ve hasım bir ülkeyi ziyaret ediyormuş gibi sabote etmeye kalkıştılar. İcazet ve vesayet altında Başbakanlık yapan Davutoğlu geçtiğimiz salı günü şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamış yürekli olup olmadığımı sorgulamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki buyurun gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de de söyleyin cesaretiniz varsa diyerek denge ve kontrolünü bütünüyle kaybetmişti.

 

 

İşte Tunceli’deyim. İşte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle, millet Devlet’iyle buluştu.

 

Sayın Davutoğlu bilmiyorsa, öğrenmediyse buradan hatırlatıyorum: MHP’de mangal gibi yürek, demir dağları eritecek kadar devasa bir cesaret vardır. Ne inşamızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz.

 

 

Efendilerinin koltuğuna sığınmış sığ zihniyetlerin bizimle aşık atması mümkün değildir.

 

 

Tarihten husumet çıkarmak için el ovuşturanlara açık açık sesleniyorum. Türk milleti şahsiyetine ve devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yetkilerine el ve dil uzatan kanlı emellere geçmişin her vechesinde haddini bildirmiştir.

 

 

Herkes bilmelidir ki devleti yıkmaya çalışan hiçbir gayri meşru girişime küsmemizi parçalanmamızı projelendiren hiçbir ahlaksız sürece müsade ve müsamaha gösterilemez. Milleti bölmeye çalışan hiçbir habis çevreye izin verilemez. Çeteler terör örgütleri ayrılıkçı eğilimler devletin sürekliliğine ve milletin bütünlüğüne hazımsızlık çekiyorsa bu karşılıksız ve cevapsız bırakılmayacaktır.

 

 

1937 ve 38’de tuncelide başgösteren meseleler bir isyandır ve bu isyana karışanlar devrin bölücü teröristleridir. Hiçbir teröristin dini milliyeti mezhebi etnik kökeni önemli olmayacak ve önemli sayılmayacaktır.

 

 

Topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerine kasteden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Hele ki bunların hürmetle yad ettiğimiz evladı kerbeladan yad edilmesi zillet olduğu kadar hakarettir.

 

 

Biz buraya sizlerle gönül diliyle konuşmak için koştuk. Tunceli ile aramıza demir perde çekmek için provokasyon üretenleri hayal kırıklığına uğratmak için geldik. Ben Tunceli’de olduğuma göre Devlet sapasağlam durduğuna göre Başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş mağlup düşmüş Tunceli’nin hassasiyetleri ile oynayarak siyasal rant devşirme hevesinde olan bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır. İsyankarlardan özür dilemenin erdem olduğunu zırvalayan Davutoğlu gerçekten de erdemli davranıp istifa ederek kalan haysiyet ve itibarını kurtarabilecek midir?

 

 

Devletin diz çökeceğini söyleyen başbakana diyorum ki Devlet diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan’a diyorum ki devlet el de etek de öpmez. Devlet diz çökerse millet ricat edecektir. Devlet zayıflarsa milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır.

 

 

Tarihteki hiçbir Türk devleti hamdolsun ne zalim karşısında diz çökmüş ne de hainin karşısında iki büklüm olmuştur. Bu milletin şan ve şerefinin bir mükafatıdır. Diz çökseydik el öpseydik son yurdumuzda bağımsızlığımızdan bahsedemeyeceğimz gibi Tunceli diye bir ilimiz de olmazdı.

 

 

Bugün buradaysak vehimlere teslim olmayan tehditlere kulak asmayan asil bir mücadelenin sonucu ve sayesindedir. Bunun kıymet ve faziletini bilelim. Etnik aidiyeti mezhebi ve yöresi ne olursa olsun Türk milletine ruh ve mana katan aziz ecdadımız bizlere gözümüz gibi bakacağımız bir vatan üzeirnde titrememiz gereken bir kardeşlik mirası bırakmıştır.

 

 

Bu kutlu vatan hepimizindir. Türkiye 77 milyon Türk vatandaşının kutsal hazinesidir. Herkes eşit bir Türkiye’dir. Büyük Türk milleti hepimizin iftiharı duası ve gururudur. Acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, dünümüz bir geleceğimiz birliktedir. Tunceli 81 vilayetimizden biridir. Elazığ neyse Tunceli odur, Hakkari neyse Ankara aynısıdır.
Bu topraklar bu vatanın ayrılmaz kopmaz parçasıdır. O halde kardeşçe yaşamak varken el ele gönül gönüle Allahın nimetlerinden nasiplenmek dururken içimizi karıştırmaya çalışanlara neden göz yumalım?

 

 

AKP PKK ittifakıyla süren ihanetleri nasıl görmezden gelelim. 16. yy’da TÜrkçe yazan türkçe söyleyen Pir sultan abdala yarın mahşerde ne deriz? İnsan sevgisiyle yanıp kavrulmuş riyayı reddetmiş, kötü davranışı yanından kovmuş Pir Sultan’ın torunlarına insan canına kıyanlarla en ufak bir temas yakışır mı? Yavrusunu kaybetmiş koyunun dahi feryadını ciğerinde duymuş Pir Sultan Abdal hepimzin kutup yıldızıdır. Tur dağında musa ile münacatte dura geldim mesajındaki muhteşem feraset enginlik geniş görüşlülük ve kucaklayıcı tavır Pir Sultan’dan bizlere öğüt kalmıştır.
Kucağında aslanla ceylanı buluşturmuş Hacı Bektaş hepimizin özlemle andığı manevi büyğümüzdür. Hz Hüseyin ve ehli beytin elleri öpülesi büyükleri hepimizin içindeki yas ve acıdır. Allahın aslanı Hz Ali bizimdir insanlığa istikamet vermiş 12 imam herşeyimizdir.

 

 

Allahımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, dinimiz bir, dilimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. Söyleşelim halden hale, dilleşelim dilden dile, biz gezeriz elden ele, taze açılmış gülüz biz diyen Pir Sultan Abdal’ın uzlaşmaya birliğe ve dirliği davetine icabet ettik. Buraya size geldik. Başbakan’ın korku ve istismar kampanyasını yarıp muhabbet deryasından kana kana içmek için sizlerin konuğu olduk.

 

 

Kardeşliğimiz dünya durdukça yaşasın. Fırsat kollayanlara hepimzi göğsümüzü gerelim. Türkiye’yi yaşatalım. Türk milletini payidar kılalım. Sözümüz horasan erenlerinin gerçek sözüdür. Piri Türkistan Hz. Yesevinin manevi sözleşmesidir. Tunceli’de yaşayan her kardeşimi bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun. Sağolun varolun. Ne mutlu Türküm Diyene…