Bahçeli: Cumhurbaşkanı ifadesi geçiyor

Bahçeli: Cumhurbaşkanı ifadesi geçiyor
15 Kasım 2016 11:45

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada anayasa değişikliği konusunda şöyle konuştu:

 

 

 

“Bizim meselemiz kimin ne olacağı değildir. Kimin hangi statüye ulaşacağı hiç değildir. Başbakan ile yaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Biz bir yol gösteriyoruz milletimizin ağrıyan başına şifa olsun istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Ağa girdikten sonra aklı başına gelen balık gibi olamayalım. Henüz vakit varken Türkiye’nin önünü açalım. Anayasa değişikliği çalışmaları sonlandıktan sonra gerekirse milletimizden görüş almaktan çekinmeyelim korkmayalım. Türk siyaseti ucuz siyaset yapmadan çatışamaya kapılamadan ülkenin ana meselelerine çözüm getirmeye mecburdur. Böyle gelse de böyle gitmeyeceğini herkes anlamalıdır. MHP, kırmızı çizgilerine bağlı olmak kaydıyla ülkesi için her olumlu teşebbüse çoktan hazırdır. Her ağacı taşlamıyoruz yalnızca Türkiye rahatlasın devlet yaşasın diyoruz. AKP’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Söz konusu metin üzerinde çalışmalarımızı kılı kırk yaran bir değerlendirme işle yapıyoruz. En kısa sürede Meclis’e getirmeyi düşünüyoruz bu süreçte CHP naz etmemeli kapıları kapatmamalıdır. Buyursunlar kafa kafaya el ele omuz omuza fiili açmazı giderelim. Milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim.”

 

 

 

BAŞKAN MI CUMHURBAŞKANI MI?

 

 

 

Bahçeli, grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli şunları söyledi: “Şu an başbakanla görüşmelerimizde değerlendirmeler ülkemiz açısından makul ve mantıklı gelmiştir. Şimdi de kendi düşünceleri doğrultusunda hazırladıkları anayasa metnini MHP’nin incelemesine bırakmışlardır. Genelde bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Bazı konulara öncelik verilmesini ifade etmişler biz de bunu doğru bulmuşuzdur. Sonuç ne çıkarsa genel kurula gelir. Bize iletilen metinde ‘Cumhurbaşkanı’ diye geçiyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey AKP ile görüşmeye açık çağrıda bulundu. Bu yaklaşım doğrudur. Sertleşme yerine bir araya gelmelerinde bizimle yapılan görüşmeler gibi bir değerlendirmede bulunmaları için ülkemiz için yararlı olur. CHP naz etmesin derken demek istediğim buydu.”

 

 

 

İLK OLARAK SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

 

 

Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra hızlanmıştı. Görüşme sonrasında MHP lideri, ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yapmıştı. Bahçeli, ”Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiye’deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim” demişti. İki partinin 2 ya da 3’er üye vermesiyle bir komisyon oluşturulacak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.