Bahçeli Almanya’daki Türkleri unutmadı

Bahçeli Almanya’daki Türkleri unutmadı
17 Kasım 2013 11:25

Almanya’nın Oberhausen kentinde düzenlenen Almanya Türk Federasyonu’nun 28’inci Büyük Kurultayı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Güçün 52’nci yılında, işçilikten işveren durumuna gelerek, Alman ekonomisine hatırı sayılır katkı sağlayan toplum olarak görülüyorsunuz” dedi.

 

Merkezi Frankfurt’ta bulunan Türk Federasyonu’nun (Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu) 28’nci Büyük Kurultayı Oberhausen kentindeki Arena Salonu’nda yapılırken yaklaşık 14 bin ülkücü katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Avrupa Türkleri’nden övgü ile söz ederken, şöyle dedi:

 

“Vatandan ayrı kalmak zordur. Doğduğunuz yerlerden uzakta yaşamanın manevi külfeti fazladır. Sevenlerinizi ve sevdiklerinizi geride bırakarak gurbete çıkmak, geleceğiniz için yabancı diyarlarda iş ve aş peşinde koşmak hafife alınacak birşey değildir. Deyim yerindeyse, ekmeğinizi taştan çıkartmak için binlerce kilometreyi katederek buralara göç ettiniz, umutsuzluğu yenmek için buralara koştunuz. İlkeli, ahlaklı hayat tarzınızla birbirinizle tutundunuz, imanınızdan güç aldınız birliğinizi koruyarak engelleri aştınız.Yalnızlık çektiniz, yavan ve yabancı gözüktünüz, ama yılmadınız. Üzüldünüz, hüzünlendiniz, sıkıldınız, ama yorulmadınız. Suçlandınız, dışlandınız, ama özgüveninizi ve Müslüman Türk evladı olduğunuzu hiç bir zaman unutmadınız. Şimdi güçün 52’nci yılında, işçilikten işveren durumuna gelerek, Alman ekonomisine hatırı sayılır katkı sağlayan toplum olarak görülüyorsunuz.”

 

 

Solingen’de 1993 yılında kundaklama nedeniyle 5 vatandaşımızın acısını içimizde hissedik ve unutmamız asla mümkün değil diyen Bahçeli, Almanya’da 2000-2007 yılları arası aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) teröristleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen 8 Türk vatandaşın isimlerini sayarak hatırlatırken şöyle dedi:

 

“Önümüzdeki günlerde kurulması beklenen Almanya’nın yeni hükümetinin bunların üzerine gitmesi, insanlık namına zorunludur ve Münih’te devam eden hukuksal süreci en ahlaklı ve en objektif şekilde neticelendirilmesi de, milletimizin temennisidir. Nasıl ki turistik ya da başka nedenlerle ülkemizde bulunan Alman vatandaşları Türk devletine emanetse, buradaki vatandaşlarımız da Alman devletine emanettir. Benzer olaylarda yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın haklarını takip etmek, bizler için ihmal edilmeyecek bir görevdir.”

 

ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ

 

Yanına getirilen bir bebeği kucağına alarak seven Devlet Bahçeli’nin, salonda elinde bayraklarla dolaşan çocukları yanına çağırarak kısa sohbet etmeyi de ihmal etmediği gözlendi.

 

Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin’in ve Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür’ün hazır bulunduğu Almanya Türk Federasyonu’nun 28’inci Büyük Kurultayı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın başkanlığını yürüttüğü divan heyetinin oluşumuyla gerçekleşti. Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz’un 27.faaliyet dönem raporununun sunumunun ardından geçilen 28. Büyük Kurultay da, Şentürk Doğruyol yeniden Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı seçildi.

 

 

HOLDİNGZEDE BU KEZ BAHÇELİ’YE KOŞTU

 

‘Holdingzede’ olarak tanınan ve Almanya’da Türkiye’den gelen parti liderlerine derdini anlatmaya çalışan Hanefi Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mağduriyetini anlatmak için çaba harcadı. Bahçeli’nin yanına gitmek isteyen Doğan, korumalar tarafından engellendi. Ardından görüşme imkanı bulan Hanefi Doğan, Bahçeli’ye holding mağduru olduğunu anlattı ve ne olur bu işin peşini bırakmayın dedi. Bahçeli, mevzuyu takip edeceklerini söyledi.