Bahçeli: AKP, idam cezasıyla ilgili kanun teklifini Meclis’e getirmeli!

Bahçeli: AKP, idam cezasıyla ilgili kanun teklifini Meclis’e getirmeli!
29 Kasım 2016 11:30

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Parlamentosu’nun (AP), müzakerelerin dondurulmasına ilişkin kararıyla ilgili “AP madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlanması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman muhataplarına gösterelim” dedi.

 

 

 

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Türkiye ekonomisinin darboğaza düştüğünü belirten Bahçeli, bankalara seslendi. Bahçeli, “Türkiye ekonomisindeki yamalar sökülmekte dikişler patlamaktadır. Dövizdeki artışlardan istifade eden banka hesabı kabarmış kaynak tabaka üleşi ve milleti için irade gösterip fedakarlık yapsınlar. Bir zahmet bankalar daha az kar etsin. Milli gelir pastasından aslan payını alanlar Türkiye’nin böylesi döneminde ben de varım desinler ve harekete geçsinler. Şüphe yok ki ekonomik alaboranın külfetini vatandaşlarımızın sırtına yüklemek haksızlık ve hadsizliktir” diye konuştu.

 

 

“AKP İDAM CEZASIYLA İLGİLİ KANUN TEKLİFİNİ TBMM’YE TAŞIMALIDIR”

 

 

 

AP’nin, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakerelerini dondurma kararını eleştiren MHP lideri Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “AP madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlanması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman muhataplarına gösterelim, hepsini birden yıldırım vurmuşa çevirelim. Türkiye’nin kukla devlet olmadığını onun bunu icazet ve iznine tabi bulunmadığını karşımıza sıra sıra dizilmiş yaşlı kıta temsilcilerine ispat edelim. Avrupa Parlamentosu OHAL’i eleştirirken hiç utanmıyor. Merak ediyoruz aynı dozdaki eleştiriyi Fransa’ya yapmak söz konusu parlamentonun aklından geçmiş midir? Bu ne utanmazlık, ne aymazlık, ne şuursuzluk? AB 53 yıldır bizi oyalıyor. Müslüman Türk olmaktan vazgeçseydik çoktan AB’ye kabülümüz tescillenmişti. AB müzakerelerinin ne tadı ne tuzu kalmıştır”

 

 

 

Ümit KOZAN – Nursima KESKİN / ANKARA (DHA)