Bahçeli: 26 Ağustos 2018’de erken seçim yapılmalı!

Bahçeli: 26 Ağustos 2018’de erken seçim yapılmalı!
17 Nisan 2018 11:36

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu yıl içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce parti olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Bahçeli, seçimlerin Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü olan 26 Ağustos 2018’de yapılmasını önerdi.

 

 

Bahçeli Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın cezalandırılması gerektiğini söyleyen Bahçeli asıl suçlunun 1 asırdır emperyalizm yatırımı yapanlar olduğunu iddia etti.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan attığı “Füze” tweet’i için Bahçeli, “Yeni yetme ergen edası” sözlerini kullandı.

 

 

Dün 1. yılını dolduran 16 Nisan Halk Oylaması hakkında açıklama yapan MHP lideri, CHP’ye tepki gösterdi. Bahçeli, “Oturma eylemi yaparak, toplumsal iradeye virüs aşılamaya çalışanlar yanlışa düşmüşlerdir” dedi.

 

Yeri geldiğinde saklı tuttuğu eleştirileri muhataplarına söyleceklerini aktaran Bahçeli, “Kimseden korkmayız” ifadesini kullandı.

 

 

Bahçeli partinin, grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

 

Teröristler döktükleri şehit kanlarının hesabını kesinlikle verecektir. İnancımız odur ki şehit toprağa düşer şan bırakır, hain toprağa düşer leş bırakır. Hainler yaptıklarının bedelini mahkeme-i kübrada verecekler, cehennem ateşiyle cayır cayır yanacaktır.

Türk milleti kuru tehditlere kulak asmaz. Zalimler mazlumlara üstünlük kuramaz. Devletin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğüne kurşun sıkanlar buna pişman edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti dirayetle terörle mücadeleyi devam ettirmelidir.
Hainler ve arkalarındaki şer güçler amaçlarına ulaşamayacaktır. Terör yasadışıdır, insanlık dışıdır. İğrenç bir eylem türüdür. Terörizm, fail ve figüranları pek fazla olan bir ihanettir, cinayettir, alçaklıktır. Türkiye terörizmi her zeminde yok edecek güce haizdir. Ok yaydan çıkalı çok olmuştur. Taviz yoktur, mücadeleden dönüş yoktur. And olsun milletçe kazanacağız, kan kuskunlarına hayat hakkı tanımayacağız.

Milli mücadeleyi yükseltmek boynumuzun borcudur. Buna set çekmek için hazırlık yapanlar insanlığın kayıtlarından düşmüş katillerdir. Katillere ne yapılacağı bellidir ve gereği de kahramanca yapılmaktadır.

7 Nisan 2018 tarihinde Suriye’nin Duma bölgesindeki kimyasal saldırı küresel sistemi germiştir. İnsanlık vicdanı haklı olarak tepki göstermiştir. ABD ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke bu saldırının Esad tarafından yapıldığını söylerken,Rusya tam tersini yaparak çalıyı dolanmayı tercih etmiştir. Suriye’de masumlar hayatını kaybederken Duma’daki saldırı küresel güçlere alet edilmiştir. ABD Başkanı yeni yetme ergen edasıyla Twitter’dan Rusya’ya meydan okudu. ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e gönderdi. ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri harekat dar çerçeveli, muhataplarına mesaj odaklıydı.Üç ülkenin füze saldırısı bize göre insanlık vicdanına tercüman olamaz.Esad cezalandırılmalı ama bu uluslararası toplumun tam bir ittifakı ile sağlanmalıdır. Suriye’nin siyasi geleceğine toprak bütünlüğü içinde sadece Suriyeliler karar vermelidir. Suriye’de yaşanan gelişmeleri birbirinden ayrı yorumlamak hem mümkün değildir hem doğru olmayacaktır.
16 Nisan açıklaması

 

 

16 Nisan referandumuna tüm siyasi partiler saygı göstermelidir. Dün Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin kabulünün birinci yılını geride bıraktık. Yasama, yürütme ve yargı daha kuvvetli bir yapıya kavuşmuştur. Geride kalan bir yılda sistemin ruhuna uygun olarak siyasi partilerin yasal ittifakının zemini de hazırlanmış, alt yapı tesis edilmiştir. Milli duruşu sulandırmak, gafil inançları diri tutmaya çalışılması farkedilmektedir. Parlamenter sisteme dönüş ifadeleri tasvip etmiyoruz. CHP ve yardakçılarını Adem’e mecbur bırakıyoruz. Bizim yeminimiz bu devletin bekasını korumaktır. Yenikapı ‘ya sadığız. Türk Milleti’nin bekasına herkes sadık kalmalıdır. Bu itibarla CHP, HDP, İP havanda su dövmektedir. Bozgunculuk kimseye bir şey kazandrmadı, kazandırmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi tamamı ile meşrudur. CHP saygı görmek istiyorsa, millete saygı göstermeyi öğrenmelidir. CHP’li güdümlü yöneticiler kirli ağızlarını yıkamalı, zehirli dillerini tedavi ettirmelidir. Milletin iradesini tanımayanı millet tanımaz. Aziz milletimizin tanımadığını biz de tanımayız, takmayız. CHP’nin oturma eylemi fikren sakattır. Yürüdüler olmadı şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdumu kalkmayı bilmezler. CHP isterse amuda kalksın, ister parende atsın çabaları beyhudedir. İpe çıkıp cambazlık yapsın sonuç yoktur. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden dönüş yoktur. CHP’nin kıvranıp durması nafiledir. Cumhurun kararı tam bağımsız Türkiye’dir. CHP muhattap bulursa derdini Cibali karakoluna anlatsın.

 

 

Bizde inanç, iman, adanmışlık, adamlık vardır. Gelecek nesillere emanet edeceğimiz kutlu üllkülerimiz vardır. Çizgimiz bellidir, yönümüz açık, duruşumuz nettir. Biz siyaseti milletimizin çıkarları için yaparız. Yeri gelirse eleştirileri muhattaplarına söyleriz. Kimseden korkmayız. Milletin rotasından sapmayız, neysek oyuz. CHP gibi olamayız, çürük ipten tutamayız. Terörün siyasi şubesine hoş bakamayız. Katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse ona çeker. Bizim kalbimiz Türk’lük için çarpar. Varsın CHP’li yöneticiler Edirne cezaevinin etrafında dolansın, Pensilvanya’ya el sallasın. Zeytin Dalı’na karşı güçbirliği yaptılar, FETO’ya umut bağlamışlardı. HDP, CHP, İP mutabakatı vardır. Tencere yuvarlana yuıvarlana, patırtı kütürtü ile kapağını bulmuştur.

28 Şubat’ta yaşanan post modern müdahale denilen darbenin zanlılarının hapse mahkum edilmesi önemlidir. 28 Şubat ile ilgili karar 18 Nisan 2018’de açıklanmıştır. Mahkeme müebbbet hapis verdiği zanlılara yaş göz önünde bulundurunca tutukluluk kararının sürdürülmesinin üstünde durmamıştır. Demokrasi elbette milletle anlamlıdır. Milletsiz demokrasi fostur. Türk Milleti kendi geleceğine kendi yön verecek akla haizdir.

Hiçbir dış telkin, iç dayatma işe yaramamış, milletin iradesine ipotek koyamamıştır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Cumhurun namusuna emanettir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne Kasım 2019 seçimlerinden sonra geçilecektir. Yürürlüğe giren 3 ayğı olmuştur. Cumhurbaşkanının partili olmasıdır. Erdoğan’ın kongre ile genel başkanlığa seçilmesi ile olmuştur. Kanunun yürürlüğe girdiği, askeri mahkemelerin kaldırılmasıdır. Bu da icra edilmiştir.