Bahçe Kapısı Seçimindeki Kriterler

Bahçe Kapısı Seçimindeki Kriterler
9 Şubat 2018 09:12

Binaların görünümünü ciddi anlamda etkileyen ancak bundan da önce güvenliği sağlayan ve rahat etmenize olanak veren bahçe kapıları, şık tasarımlarıyla son zamanlarda birçok yerde karşımıza çıkmaktadır. Görünüm açısından bu kapıların oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Farklı renk ve tasarım seçeneğiyle binayı, son derece dikkat çekici göstermektedir. Bunun yanı sıra hem evinizi, hem aracınızı hem de kendi canınızı bahçe kapıları sayesinde garanti altına alabilirsiniz. Çeşitli tehlikelere karşı bahçe kapıları her zaman etkili olmakta ve birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Yaşadığınız alana göre hem boyut hem de tasarım açısından uygun bir bahçe kapısı seçerek satın alabilir ve montaj işlemini gerçekleştirerek rahat edebilirsiniz.

 

 

Günümüzde sık sık karşımıza çıkan bahçe kapılarının birçok farklı modeli bulunmaktadır. Bu modeller;

  • Kanatlı bahçe kapıları,
  • Gömme tipi otomatik kapı,
  • Raylı bahçe kapıları,
  • Yana kayar otomatik kapı,
  • Ferforje kapılar olarak sıralanabilmektedir. Bu modeller kullanılacak mekâna ya da müşterilerin kendi isteklerine göre belirlenebilmektedir. Ayrıca kapı modellerinin birçoğu otomatik olarak kullanılabildiği gibi manuel olarak da ayarlanabilmektedir.

Bahçe kapısı seçimi yaparken bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekli olacaktır. Örneğin kapı seçiminde en önemli görülen konulardan bir tanesi güvenlik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple kapı seçimi yaparken bahçe kapısının size nasıl bir güvenlik sağladığını incelemeli ve seçiminizi bu doğrultuda gerçekleştirmelisiniz. Güvenlik açısından gerekli kapı modelini seçtiyseniz, kapının tasarımına, modeline ve rengine de bakmalısınız. Yani seçtiğiniz model, binanızla ve bahçenizle bir uyum içinde olmalı ve güzel bir görüntü sağlamalıdır. Kapının çalışma prensibine de tamamen kendiniz karar verebilirsiniz. Hangi çalışma stilini kendinize uygun buluyorsanız ona uygun bir kapı seçebilirsiniz. Manuel, sürgülü, otomatik, yana kaydırmalı ve kanatlı gibi çalışma prensiplerinden istediğinizi seçerek montaj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Güvenli ve tasarımını ilgi çekici bulduğunuz kapıları tercih etmeden önce, kullanacağınız mekâna uygun olup olmadığını kontrol etmekte sizin için bir artı olacaktır. Bütün bu kriterlere uyarak bir seçim yapmanız mümkün olacaktır. Otomasyon ürünleri satışında Türkiye’nin lider firmalarından birisi olan Arat Otomasyon seçimlerinizde her zaman size yardımcı olacaktır.

 

Sponsorlu yazıdır.