Bağımsız yargı esas duruşta!

Bağımsız yargı esas duruşta!
23 Eylül 2014 09:56

İktidarın yargıyı ele geçirme operasyonu hız kesmiyor

 
Adalet esas duruşta! Bekir Bozdağ, Doğu illerini ziyaretinde yargı bağımsızlığını ayaklar altına aldı Makamlarında görüştüğü savcıların koltuğuna oturup, el pençe divan bekletti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz hafta Doğu illerine yaptığı ziyaretlerde yargı bağımsızlığını ayaklar altına aldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda 12 Ekim’de yapılacak seçimlere az bir süre kala hükümetin arkasında durduğu Yargıda Birlik Platformu’na destek için Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari’ye giden Bozdağ, tek tek yetkilileri ziyaret etti.

 
Bozdağ, Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı ziyaretinde makam koltuğuna otururken Başsavcı Solmaz ayakta adeta el pençe durdu. Bakanlığın internet sitesine kornean bu kare büyük tepki çekerken, bir süre sonra kaldırıldı.

 

Bakan Bozdağ, skandal pozların ilkini Diyarbakır’da verdi. Başsavcı Solmaz, Bozdağ’ın hemen yanı başında hazır olda bekledi.

 
Bozdağ, yasama ve yürütmenin bağımsız olduğu kaidesini çiğneyen görüntünün aynısını diğer ziyaretlerde de verdi.

 
Bakan, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün’le görüşmesinde de Düzgün’ün makam koltuğuna oturdu. Tıpkı Diyarbakır’daki gibi Düzgün de bakanın başında ayakta bekledi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol ve Şırnak Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban da meslektaşlarından geri kalmadı. Onlar da bakanın, yürütmenin yargıdan üstün olduğunu ilan ettiği anlarda esas duruşta bekledi.

 

 

996003a366c83435

 

 

Kaynak: Sözcü