Babacan’ın ‘reform paketine’ Erdoğan engeli mi?

Babacan’ın ‘reform paketine’ Erdoğan engeli mi?
14 Ekim 2014 12:25

Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Davutoğlu’ndan onay alarak başlattığı ‘reform paketi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçmeyeceğini iddia etti.

 

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davutoğlu’nun onayını da alarak başlattığı ekonomide sayıları 25’i bulan, “öncelikli dönüşüm programı”nın uygulanması için hareket geçti.

 

 

Reformlar için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan onayı alan Ali Babacan’ın reformlarının Erdoğan’a takılabileceği iddia ediliyor.

 

 

Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam’ın “Bürokrasi reform çalışmalarına hız verdi” başlıklı bugünkü yazısında Babacan-Erdoğan arasında gerginlik ihtimalini yazdı.

 

 

İşte Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam’ın ses getirecek o yazısı…

 

 

ERDOĞAN NE DİYECEK?

 

 

“…

Kritik sorulardan biri; bu yapısal reform iradesinin hayata geçirilmesine izin verilecek mi?

 

 

Bu konuda Babacan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ikna ettiğini görüyoruz. Ancak aynen istediği atamaları yapamayışında olduğu gibi; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu reform iradesine karşı takınacağı tutum önemli. Bu reformlara kentsel dönüşüm programı gibi başlıklar da eklenince, ekonominin yapısında ciddi değişiklikler gündeme gelecek.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan buna razı olacak mı yoksa engelleme yoluna mı gidecek? Hep birlikte göreceğiz.

 

 

Yine hem bu reformları yapıp, hem de mali istikrarı koruyacak ciddi konjonktürel önlemlerin de alınması gerekecek ve Erdoğan bunlara ne diyecek?

 

 

Örneğin faiz artırım zamanı geliyor ve hükümet Erdoğan’a rağmen bunu yapabilecek mi? Aksi takdirde reformların yapılamayacağı kadar kötü bir ekonomi iklimi de yaşanabilir.