Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu, erteleme yok!

Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu, erteleme yok!
10 Aralık 2019 10:55

Sosyal medya fenomeni Con Sınov, Veryansın Tv’ye konuştu: Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu. Partinin kuruluş tarihinde erteleme yok. Yeni yıl gelmeden parti kurulacak. Babacan’ın ekibi de “kuruluş tarihinin ertelendiği” iddialarını yalanladı.

 

 

“TAKVİM İŞLİYOR”

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in  edindiği bilgiye göre; Babacan’ın parti kurma çalışmalarında öngörülen takvimde bir değişiklik yok. Babacan cephesi “partinin kuruluş tarihinin ertelendiğine” yönelik iddiaları, “dezenformasyon girişimi” olarak yorumluyor.

Babacan’ın kurmayı, “Bizim takvimimiz işliyor, bir sorun yok” dedi.

Yeni yıla girmeden partinin kurulacağı ifade edildi.

 
BABACAN’IN 300 KİŞİLİK A TAKIMI İŞBAŞINDA… DOSYALAR HAZIRLANIYOR

 

 

Babacan ekibiyle birlikte sık sık istişare toplantısı yapıyor.

Babacan’ın ekibinde yer alan konunun uzmanı 300 kişi 24 başlıktaki politika metinleri ve çözüm yolları üzerinde çalışıyor.

 
ÖNCE MASALAR OLUŞTURULDU, DAHA SONRA ÜST METİNLER HALİNE GETİRİLDİ

 

 

Edinilen bilgiye göre; önce masa masa çalışıldı, sonra bu çalışmalar süzülerek üst metinler haline getirildi ve politika metinleri haline dönüştürüldü.

Babacan partisinin tabelasını asmadan önce kurucular kuruluyla birlikte bir araya gelecek.

 
300 KİŞİLİK EKİPTE KİMLER VAR?

 

 

Partinin programını da yazan 300 kişilik ekibe ilişkin, “Siyasetçi, akademisyen, eski bürokrat, konusunda uzman kişilerin oluşturduğu bir kadro konu başlıklarıyla ilgili geniş tabanlı bir çalışmayı halen icra ediyor. Şu anda bitmek üzere. Tabii ki bunlar masa masa yapılan çalışmaların en finaline doğru birkaç tane daha geniş katılımlı istişare çalışmasının olması doğal. Ama bunlar kamp şeklinde olmayabilir. Ama bu geniş istişare ekiplerinin bir arada olacağı toplantılar olacaktır” denildi.

 
BABACAN’IN GÖNÜLLÜLERİ

 

 

300 kişilik ekibin hepsi kurucular kurulunda yer almayacak. Babacan’ın kurmayı, “Elbette bunların içinden kurucular da olacaktır ama bunların tamamının kuruculara taşınması gibi bir realite yok bir de zaten bu çalışanların hepsi de ‘siyaset yapalım’ diye bu çalışmanın içerisinde değiller. Bir kısmı gönüllü olarak biz katkımızı sunalım noktasındalar. İşe zaten anlamını katan da o. Böyle bir çalışmaya gönüllü katkı veren unsurlar da var. Onun için zenginleşiyor içerik” değerlendirmesini yaptı.

300 kişinin oluşturacağı çalışmaya ilişkin de, “Hem program bundan esinlenecek hem de politika metinleri açısından bunlar yol gösterici, ufuk açıcı” denildi.

 
“GÖNÜLLÜ OLUN” FORMU

 

 

Ali Babacan’ın kişisel web sitesinde de “Gönüllü Olun” bölümü ve başvuru formu yer alıyor. “Yeni parti çalışmalarında bize katkı sağlamak istiyorsanız siz de gönüllüler grubumuza katılabilirsiniz” deniliyor.

 
BABACAN’A YAZABİLİRSİNİZ

 

 

“Bize Yazın” bölümünde de bir başvuru formu yeri alıyor ve “Yeni Parti çalışmalarımız başta gelmek üzere, bize her türlü konuda yazabilirsiniz” notu düşülüyor.

 

 

Fotoğraf: alibabacan.com.tr