Babacan’ın partisinde kurucular kurulu krizi!

Babacan’ın partisinde kurucular kurulu krizi!
4 Şubat 2020 13:06

Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partisinin kuruluş tarihini birkaç kez erteleme nedeninin kurucular kurulu olduğu ortaya çıktı. Babacan’ın kurucular kurulunda yer alacak isimlere ilişkin daha derin bir çalışma yaptığı ve kurulda yer alacak isimlerin bir kez daha değerlendirileceği belirtildi.

 

 

 

TÜZÜK VE PROGRAM BİTTİ, KURUCULAR KURULU ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre edindiği bilgiye göre Babacan’ın partisinin tüzük ve program çalışması bitti ancak kurucular kuruluyla ilgili çalışma sürüyor.


BABACAN PARTİSİNİ KURACAK MI? TARİH BELLİ Mİ?

Babacan’a yakın kaynak Tarafsız Haber Ajansı’na partinin kuruluş tarihine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tarih zikredince tekrar ‘bir daha mı ertelendi’ yorumları yapılıyor, o nedenle zamanlama artık yapmıyoruz. Önemli çalışmalar geride kaldı. Artık son çalışmalar var.

 

 

“ARTIK SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ”

 
Hiç ara verilmeden kesintisiz devam ediyor çalışmalar, artık son düzlüğe girildi. Bizim çalışmalarımız planladığımız şekilde gidiyor. Önemli ölçüde süreçler geçildi, artık son bir süreç var. Ondan sonra da kuruluş aşamasına geçiyoruz.”

 

NİÇİN TARİH VERİLMİYOR?

 
Partinin kuruluşunun mart ayına kalıp kalmayacağına ilişkin de, “Hiç zamanlamaya girmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 

 

ERTELEMENİN NEDENİ

 
Babacan’a yakın başka kaynak ise Tarafsız Haber Ajansı’na partinin kuruluş tarihinin birkaç kez ertelenmesine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“O kadar çok talep var ki, kurucular kuruluna kimleri alacağına ilişkin ‘yeni’ demeyelim de daha derin bir çalışması yapması gerekti Ali Bey’in, onunla ilgili, süzmek için.

 

 

“KURUCULAR KURULUNDA DAHA DERİN BİR ARAŞTIRMA VE ÇALIŞMA YAPILIYOR”

 
Kurucular kurulunda daha derin bir araştırma daha derin bir çalışma yapılıyor. Orada biraz daha hassas davranıyor. Çok sayıda insan görüşmek istiyor.

 

 

“ORTADA SEÇİM YOK NİYE ACELE EDİLSİN ”

 
Sağlam bir oluşum meydana getirmek için daha derinlemesine tetkikler gerekti, insanlar üzerinde tekrar konuşmak gerekti, dolayısıyla gecikmesi o bakımdan, bir de ortada seçim yok bir şey yok niye acele edilsinki! Sadece kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyor, o bilgilendirme de yapıldı.”

 

Fotoğraf: AFP