Babacan’dan küskün AKP’li isimlere telefon!

Babacan’dan küskün AKP’li isimlere telefon!
19 Ocak 2020 11:34

AKP’den istifası sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan’ın küskün ve gidişattan rahatsız AKP’lilere davette bulunduğu öğrenildi.

 

 

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre  iktidar partisi ile yeni parti hazırlıkları içerisindeki Ali Babacan cephesi arasında transfer rekabeti yaşanıyor. AKP, belediye başkanları transferi ile kan kaybı yaşanmadığını göstermeye çalışırken, bir yandan da yeni partilere karşı daha fazla fire vermemenin önlemlerini almaya çalışıyor.

İktidar partisinde özellikle mevcut milletvekilleri arasından Babacan’ın kuracağı partiye geçişlerin önlenmeye çalışılacağı öğrenilirken, yeni partilerin TBMM’de grup kurması durumunda AKP tabanından ciddi bir kitlenin de kopuşunu tetikleyebileceği endişesinin taşındığı belirtildi.

 

BABACAN’DAN TELEFON!

 

Ali Babacan’ın ise, aralarında mevcut milletvekillerinin de olduğu küskün ve gidişattan rahatsız olduğu bilinen AKP’li isimleri arayarak davette bulunduğu öğrenildi. Babacan’ın ekibinin de yurt genelinde bir çok iş adamı ve AKP’nin eski il başkanları ile eski milletvekillerini aradığı ve “Dilerseniz sizi Ali Bey ile karşılıklı kahve içirelim, davetlimizsiniz” dediği öğrenildi.

 

Fotoğraf: AFP