Aziz Yıldırım’dan ilk açıklama!

Aziz Yıldırım’dan ilk açıklama!
1 Ağustos 2016 11:53

FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın nasıl bir yorum yapacağı merakla bekleniyordu.

 

 

 

Yıldırım bu konudaki görüşlerini Fenerbahçe Dergisi’nin Ağustos ayı sayısına yazdı. 3 Temmuz sürecinde FETÖ/PDY yapılanmasına defalarca dikkat çekmeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; Atatürk’ün belirlediği kuruluş ilkelerine hep bağlı kaldık, bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmadık. Bunun içindir ki; FETÖ/PDY, en güçlü olduğu dönemde, Semih Çetin Paşa’nın da isabetle tespit ettiği üzere, sarı lacivert bir duvara çarpmış, durmak ve gerilemek zorunda kalmıştır. Bu gurur tüm Fenerbahçelilerindir!” dedi.

 

 

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Dergisi’ndeki yazısı şöyle…

 

 

“Sevgili Fenerbahçeliler,

 

 

Güzel ülkemizde son birkaç haftada meydana gelen olaylar, aslında 3 Temmuz 2011 sabahında bizlerin farkında olduğu, haykırarak dile getirdiği ancak değişik sebepler ile toplumun bir kesiminin, işittiğinde inanamadığı ve “gerçek olamaz”, “akıl dışı” diye nitelendirdiği illegal bir yapının toplumun tüm kesimleri tarafından en iyi şekilde idrak edilmesine neden oldu.

 

 

EN İNANILMAZ YALANLARI SÖYLEDİLER

 
Çok uzun yıllar süren sinsi bir yapılanma ile devletin tüm kesimlerine sirayet eden bu illegal yapı, yakın bir tarihte harekete geçerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin asırlık kuruluşlarını yerle bir ederek ele geçirmeye, en itibarlı kurumlarını toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya, en inanılmaz yalanları sanki olağan bir gerçekmiş gibi topluma sunmaya çalıştı.

 

 

 

ASIRLIK CAMİALAR CAN DÜŞMANI OLDU

 
Bu dönemde Türk sporunun en önemli çınarı Fenerbahçe’ye ve onun başkan ve yöneticilerine şike iftirasının atılması ile Gazi Mustafa Kemal’in ordusunun terör örgütü; onun Genel Kurmay Başkanı, generalleri ve askerlerinin de terör örgütü mensubu olarak suçlanması arasında aslında pek bir fark yoktu. Bu iftiralarla adeta büyülenen toplum, asker, bürokrat, sivil kesimlerinde yapılmaya çalışıldığı gibi, spor camiasına da girmeyi, büyük camiaları birbirine düşman edilmeye çalışıldı. Bu süreçte asırlık camialar birbirinin can düşmanı oldu, insanların birbirinden nefret etmesi için çaba harcandı. Yüzyıllık ulu bir çınar en hoyrat şekilde yıkılmaya çalışılmıştır.

 

 

‘NE ŞİKESİ, MEMLEKET ELDEN GİDİYOR’

 

 
15 Temmuz gecesi kendisini deşifre eden bu illegal yapı bizim sözde şike yargılamaları esnasında her vesile ile kullandığımız “Ne şikesi! Memleket elden gidiyor” ifadesindeki, memleketi ele geçirmeye çalışan illegal yapının ta kendisiydi. Fenerbahçe Camiası, o gün olduğu gibi bugün de FETÖ/PDY diye adlandırılan bu yapıyla mücadelesini sürdürmektedir.

 

 

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ YAPI

 
3 Temmuz 2011’den beri gösterdiği kararlı duruşuyla Kulübünün ölüm kalım mücadelesinde bu ne idiğü belirsiz yapıya geçit vermeyen Fenerbahçeliler ile 15 Temmuz gecesi tankların önüne geçerek vatan savunması yapanlar aslında aynı amaç için çabalıyordu. Bu vesileyle, bu hain kalkışma sırasında şehit düşen vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralananlara da acil şifalar diliyorum.

 

 

TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ ÇINARI

 

 

Evet, bu hain terörist kalkışma toplumun tüm kesimlerinin direnciyle bertaraf edildi. Bu süreçte de Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük ve en sağlam sivil toplum kuruluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü çınarı olduğunu bir kere daha ispat etti. İlk andan itibaren devletinin yanında milletinin emrinde olduğunu tereddütsüz dile getirdi. Büyük Fenerbahçe camiası için bu yadsınamaz gerçek, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de asla değişmeyecektir.

 

 

BU GURUR TÜM FENERBAHÇELİLERİNDİR

 
3 Temmuz 2011 gününden beri ısrarla dillendirdiğimiz üzere Fenerbahçe ele geçirilemeyen son kaledir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; Atatürk’ün belirlediği kuruluş ilkelerine hep bağlı kaldık, bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmadık. Bunun içindir ki; FETÖ/PDY, en güçlü olduğu dönemde, Semih Çetin Paşa’nın da isabetle tespit ettiği üzere, sarı lacivert bir duvara çarpmış, durmak ve gerilemek zorunda kalmıştır. Bu gurur tüm Fenerbahçelilerindir!”