Aziz Kocaoğlu’nun merak edilen gizli cevapları

Aziz Kocaoğlu’nun merak edilen gizli cevapları
2 Ekim 2018 08:26

O cümlenin tek güncel adresi vardı; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu…

 

 

 

“Bırakman gerektiğinde bırakmak, devretmek lazım. Bu konunda da örnek bir davranış sergilediğim için kendimi mutlu hissediyorum. Zirvedeyken bile bırakmasını bilmek gerek. Son örneğim de bu olsun diyorum.”

 

Yukarıdaki cümle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün yaptığı basın toplantısında okuduğu metnin son cümlesiydi. O cümlenin tek güncel adresi vardı; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu.

 

Kocaoğlu, bir süre önce 1 Ekim’de yeniden aday olup olmama kararını kamuoyu ile paylaşacağını açıklamıştı. Nitekim, dün 11.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında merakla beklenen kararını açıkladı ve “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday değilim” dedi.

 

KARARI HİSSETMİŞTİM

 

Doğrusunu isterseniz basın toplantısına giderken açıklamanın ne yönde olacağını hissediyordum. Çünkü son iki ayda Kocaoğlu ile çeşitli vesilelerle birçok kez aynı ortamda bulundum. Önceleri oldukça gergindi. Haleti ruhiyesi fiziğine de yansıyordu. Fakat son 20 günde ise Kocaoğlu’nu çok rahatlamış görüyordum. O gergin insan gitmiş, yerine çok daha sakin, oldukça rahat ve “şeker gibi” bir insan gelmişti. Bu da bende artık aday olmayacağı kanısını uyandırmıştı. Nitekim, kararı nezdimde sürpriz olmadı.

 

Yazının devamı için tıklayın;

 

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com